Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

«Αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις η Ελλάδα» Κάντε περισσότερα, ζητά από την Αθήνα η Task Force του Ράιχενμπαχ

Να κάνει περισσότερα, ουσιαστικά, και να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, καλεί την Ελλάδα η Κομισιόν, μέσα από την τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης (Task Force) του Χορστ Ράιχενμπαχ, διαπιστώνοντας ωστόσο πρόοδο στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την Task Force, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. «Χρειάζεται ευρεία και βαθιά διαρθρωτική μεταρρύθμιση, για να μπουν τα θεμέλια της ανάπτυξης, με μοχλό την επιχειρηματική δραστηριότητα» επισημαίνεται στην έκθεση.


Σε αυτήν αναφέρεται ακόμη ότι «η δουλειά της Task Force για την Ελλάδα κερδίζει έδαφος».

Σε σχόλιό του για την έκθεση, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, υπογράμμισε πως η χώρα μας «αντιμετωπίζει τα βαθιά ριζωμένα διαρθρωτικά προβλήματα με αποφασιστικότητα, όπως έχει αναγνωριστεί από το Eurogroup».

«Η Ομάδα Δράσης εργάζεται σκληρά για να στηρίξει την Ελλάδα, ώστε να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, να δημιουργήσει ένα δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση» συμπλήρωσε ο Φινλανδός επίτροπος, σημειώνοντας πως «η κυριότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων ανήκει στις ελληνικές αρχές, αλλά η Επιτροπή βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει και η Ομάδα Δράσης είναι η απτή απόδειξη αυτής της στήριξης».

Η Ομάδα Δράσης αναφέρει ακόμα ότι έχουν γίνει βήματα προόδου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.

Όσον αφορά στο επιχειρηματικό περιβάλλον, σημειώνει ότι τα σχέδια για τη βελτίωση του κλίματος, προς όφελος του επιχειρείν, δεν έχουν ακόμα μετατραπεί σε συγκεκριμένες δράσεις.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου