Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κύπρος:Συμβόλαια για γεωτρήσεις σε τρία οικόπεδα Τελικές διαπραγματεύσεις με την Total για τις έρευνες ΦΑ

Λευκωσία: Ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με αξιωματούχους της γαλλικής εταιρείας Total, σε μια προσπάθεια ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και υπογραφής συμφωνίας για την έναρξη ερευνών για φυσικό αέριο σε ένα από τα τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το συμβόλαιο της κοινοπραξίας της ιταλικής ΕΝΙ με τη νοτιοκορεατική CoGas για την έναρξη γεωτρήσεων σε δύο άλλα τεμάχια.


Ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι προβλέπει έξοδο της κυπριακής οικονομίας από την ύφεση μετά την έναρξη εντός δύο ετών των τεράστιων έργων υποδομής για το φυσικό αέριο, ύψους 10 δισ. ευρώ.

Επίσης, δήλωσε ότι δύο είναι οι βασικοί λόγοι της επιδίωξης για επείγουσα υπογραφή των συμβολαίων με τις δυο κοινοπραξίες.

Ο πρώτος προκύπτει από την ανάγκη να σταλεί ισχυρό μήνυμα για την κυπριακή οικονομία από τη συνεργασία με κολοσσούς και ο δεύτερος αφορά στην ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να αρχίσει το συντομότερο η κατασκευή των υποδομών.

Όπως ανέφερε, αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία η Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων θα στηρίξει όλες τις διαδικασίες για να προσελκύσει επενδυτές.

Βάσει χρονοδιαγραμμάτων, εντός του 2013 πρέπει να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική προετοιμασία και τη διετία 2014-2015 να καταρτιστούν οι μελέτες και να επιλεγεί στρατηγικός επενδυτής.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου