Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η τρόικα έχει δικαίωμα κατάσχεσης της δημόσιας περιουσίας!

Η τρόικα έχει δικαίωμα κατάσχεσης της δημόσιας περιουσίας!
Σχόλιο από ALEXANDER
 
Δείτε και εδώ 
 
Την εθνική κυριαρχία της χώρας εκχωρεί πλήρως στην τρόικα η κυβέρνηση με τη νέα δανειακή σύμβαση που υπέγραψε.
Στη δανειακή σύμβαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) με αριθμό 240 αναφέρεται ότι:
"Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης".

Σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει κάποιον από τους όρους της δανειακής σύμβασης ή προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις, η τρόικα έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Στην ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνεται η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση, με πρόσθετους όρους για τις αποκρατικοποιήσεις και για την καταβολή των δόσεων.
Περιέχει ακόμη τους όρους εκταμίευσης του δανείου για την ανταλλαγή ομολόγων που περιλαμβάνουν τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από αποκρατικοποιήσεις και ειδικά πιστοποιητικά συμμόρφωσης, που θα δίνει το νομικό συμβούλιο του κράτους και το υπουργείο Οικονομικών στο ΕΤΧΣ.
Περιλαμβάνει και διατάξεις για την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα στέλνει πίνακες διαθεσιμότητας ή αργίας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής, η οποία θα ελέγχει τις αποδοχές θα λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου