Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τρομοκρατική ενέργεια οι πυροβολισμοί στο γραφείο Σαμαρά, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιά και στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η νέα επίθεση αγνώστων, αυτή τη φορά στα γραφεία της ΝΔ και το ίδιο το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Αντώνη Σαμαρά καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση στο γραφείο του κ. Σαμαρά.


Για την επίθεση είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κ. Σαμαρά. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες αναμένεται συνάντηση των δύο ανδρών, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο που κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται για τα χτυπήματα με γκαζάκια, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (ο αδερφός του οποίου έγινε στόχος το Σαββατοκύριακο) να έχει βάλλει ευθέως κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκάλυψη των ενόχων.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάζει «απόλυτα» την επίθεση στο κτίριο γραφείων της ΝΔ κινείται σε δύο πυλώνες κινείται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Αναφέρεται σε επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας και παραλλήλως επισημαίνει ότι για να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά η κυβέρνηση στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και καλλιεργεί συνειδητά κλίμα ενός νέου εμφυλίου! Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Νωρίτερα, την καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις  ζήτησε με δήλωσή του ο γραμματέας του κόμματος κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, τη Νέα Δημοκρατία, τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν θύματα. Όμως, αυτή η πράξη βίας πρέπει να καταδικαστεί από όλους. Να καταδικάσουμε τα άκρα και τις ακρότητες, από όπου και αν προέρχονται, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά. Αυτό περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν τρομοκρατείται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κενό».

Από την πλευρά του για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την επίθεση με Καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «σπέρνουν το φόβο και συμβάλλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας». Ο κ. Σκουρλέτης, ωστόσο, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει τα περιστατικά αυτά, στο πλαίσιο «ενός σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Aπό την πλευρά του, ο Δ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «είτε είναι τρομοκρατική ενέργεια, είτε είναι βαλτοί τρομοκρατικοί, είναι βέβαιο ότι βλάπτουν το λαό», προσθέτοντας πως με αυτές τις κινήσεις τρομοκρατείται ο λαός και «λουφάζει», ενώ αλλάζει η ατζέντα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε μάλιστα «κουφιοκεφαλάκηδες ή παρακρατικούς» οι  οποίοι «βλάπτουν τον ελληνικό λαό» τους δράστες  που πυροβόλησαν με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ.

Απαίτησε μάλιστα την άμεση σύλληψη των δραστών και την αυστηρή τιμωρία τους, ενώ αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ασφαλώς και είναι καταδικαστέα μια τέτοια ενέργεια από το ΣΥΡΙΖΑ».

Επίθεση κατά του κ. Σκουρλέτη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας: «Κάνεις δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες». Στην ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου» και πως η επίθεση «δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών. Η καταδίκη της βίας και η αντίδραση στα φαινόμενα αυτά πρέπει γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία».

Γλέζος: Μήπως η επίθεση έγινε από παρακρατικούς φίλους της ΝΔ;
Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις Γλέζου στη Βουλή. «Δεν ωφελείται η αριστερά από το φαινόμενο αυτό. Μήπως  προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία;», τόνισε ο κ. Γλέζος καλώντας τα κόμματα που στηρίζουν την τρικομματική να καταδικάζουν και τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα με το μπόνους των 50 εδρών που επιτρέπει στην κυβέρνηση να καταδικάζει το Σύνταγμα και την πλειοψηφία.

«Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο – όσο τρομερό και αν είναι – εναντίον οποιουδήποτε κόμματος, να θεωρούμεθα ένοχοι,  και να οφείλουμε να απαντήσουμε», πρόσθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

  ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου