Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πρόκληση: Το «μνημόσυνο» της Ελλάδας σε σκοπιανό καρναβάλι

Πρόκληση: Το «μνημόσυνο» της Ελλάδας σε σκοπιανό καρναβάλι
Αφού πέρυσι κήδεψαν την Ελλάδα, οι Σκοπιανοί στο καρναβάλι του Βέτσανι επανέλαβαν φέτος την προκλητική παρέλαση με το φέρετρο που -διπλωμένο με την ελληνική σημαία- αναπαριστούσε τη χώρα μας.
Η Ελλάδα αναφερόταν στην «ταφόπλακα» ως «Yunanistan» και «Hell ass». Η χρονολογία «θανάτου», κάτω από το εθνόσημο, ήταν το 2011, ενώ στο κάτω μέρος «δωρεά της ΕΕ».
Γύρω από το φέρετρο φαίνονται να «χτυπιούνται» κάποιοι καρναβαλιστές, ντυμένοι με γελοίες περούκες ή φορώντας στολές σαν των εγκληματιών- ρατσιστών της Κου Κλουξ Κλαν.

Στη μια φωτογραφία δε, φαίνεται στο βάθος μια σημαία που έχει ζωγραφισμένο πάνω της τον Ήλιο της Βεργίνας και ένα αλυτρωτικό χάρτη της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας».
Η περσινή «παράσταση» έληξε με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, ενώ το «κηδειόχαρτο» έγραφε: «Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία...». Αιτία του υποτιθέμενου θανάτου ήταν η οικονομική κρίση στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου