Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Βενιζέλος: «O ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την βία και από την άλλη κάνει επίδειξη νοικοκυροσύνης»

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από την Βουλή καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι από την μια «φλερτάρει με την βία»  και από την άλλη επιχειρεί «πολιτικό ρεσάλτο κάνοντας επίδειξη νοικοκυροσύνης».

Απάντηση στις νέες βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης ΛΑφαζάνης  που είπε πως «αν ο κ. Βενιζέλος αναζητεί στο ΣΥΡΙΖΑ φλερτ με την βία χτύπα λάθος πόρτα και φοβούμαι ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την φωτιά και την Δημοκρατία. Δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δικαιολόγησε στο παρελθόν, σήμερα και στο μέλλον πράξεις αθλιότητας με σφαίρες και γκαζάκια».


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την επίθεσή του σχολιάζοντας τις «τρομοκρατικές» - όπως τις χαρακτήρισε - επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ. Είπε ότι «Εγκληματικές μέθοδοι του υποκόσμου εφαρμόζονται πλέον στον δημόσιο βίο της χώρας. Η βια κλιμακώνεται συστηματικά εναντίον δημοσιογράφων, εναντίων οικογενειών πολιτικών προσώπων και εναντίον κομμάτων» πρόσθεσε όμως ότι «Ενώ πρέπει να επιδείξουμε εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή και να καταδικάσουμε ως πολιτικό σύστημα και κοινωνία αυτά τα φαινόμενα παρακολουθούμε άλλη εικόνα». Εξηγώντας, άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι η στάση του είναι «φιλική αμηχανία προς  πράξεις βίας. Φλερτ με εκδοχές βίας. Ροπή προς εγκωμιασμό της βίας. Τα έχουμε ξαναζήσει με εκδοχές αριστερής προέλευσης. Κάποιο εξακολουθούν να είναι ανιστόρητοι και να μην μπορούν να μιλήσουν με καθαρό λόγο για την ασφάλεια των πολιτών».



Πρόσθεσε πως έχει εκπλαγεί από τις τοποθετήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως του κ. Μ. Γλέζου που είπε ότι  τα φαινόμενα βίας οργανώνονται από παρακρατικές ομάδες φιλικές προς την ΝΔ και αναρωτήθηκε: «τι προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ; Προσδοκά πολιτικά οφέλη από την βίλλα Αμαλίας;». Κορύφωσε δε τις πολιτικές επιθέσεις προς την ηγεσία της Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι «Το πολιτικό ρεσάλτο που επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες είναι γιατί βλέπουν την προοπτική αλλαγής της χώρας και δεν την θέλουν όσοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή και την εξαέρωση περιουσιών. Κάνουν τώρα επίδειξη νοικοκυροσύνης».

Πέραν αυτών σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το νομοσχέδιο με τον όρο να επαλειφθούν διατάξεις άσχετες με τις προαπαιτούμενες δεσμεύσεις έναντι των εταίρων. Παράλληλα απάντησε στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περι ξεπουλήματος της εθνικής κυριαρχίας λέγοντας  «Το μείζον θέμα που έχει αναδειχθεί σε σχέση με το ν/σ θίγονται λέει τα εθνικά δικαιώματα από την σύμβαση με το IfSF. Πάνω σε αυτό έχει στηθεί ο καμβάς της πιο φθηνής δημαγωγία και λαϊκισμού. Υπάρχουν καλόπιστοι πολίτες που παρασύρονται. Οι σύμβαση δεν είναι εμπορικού χαρακτήρα.

Ο IFSF είναι κρατικός οργανισμός και πολιτικοί διακανονισμοί βρίσκονται στην βάση αυτής της συμφωνίας» και πρόσθεσε «Ισχύει και το Αγγλικό δίκαιο όμως θα έπρεπε να ξέρετε ότι το δίκαιο αναγκαστικής εκτέλεσης είναι πάντα το Δίκαιο του τόπου της εκτέλεσης. Στους κανόνες αυτούς παραπέμπει ρητά η σύμβαση. Δεν τον είδατε αυτό το φραγμό; Λένε ψέματα συνειδητά και παραπλανούν τους πολίτες όσοι λένε ότι η σύμβαση θίγει τον εθνικό μας πλούτο τα πολιτιστικά μας μνημεία. Έλεος και ντροπή γιατί όλοι είμαστε Ελληνες!». Στο σημείο αυτό μάλιστα δημιουργήθηκε αναστάτωση από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να τους απαντήσει «Ηρεμήστε όχι κοινοβουλευτικούς τραμπουκισμούς σε εμένα. Το να δηλητηριάζουμε την συνείδηση του λαού δεν βοηθά την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της χώρας».  Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει και 3ο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Λαφαζάνης απάντησε λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτη η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου. Αν αναζητεί στο ΣΥΡΙΖΑ φλέρτ με την βία χτυπα λάθος πόρτα και φοβούμαι ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την δημοκρατία και την φωτιά. Δεν υπάρχει στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ που δικαιολόγησε στο παρελθόν σήμερα και στο μέλλον πράξεις αθλιότητας με σφαίρες και γκαζάκια. Το είπαμε με κάθε τρόπο προς πάσα κατεύθυνση . Δεν είμαστε εμείς που βάζουμε τα ΜΑΤ και χτυπούν συνταξιούχους. Αυτές οι αθλιότητες με τα γκαζάκια και τις σφαίρες το μόνο που δεν υπηρετούν είναι τις επιδιώξεις και τις πολιτικές στοχεύσεις της Αριστεράς. Αντίθετα υπηρετούν όσους σκοτεινούς κύκλους θέλουν να εκτρέψουν τη σημερινή συζήτηση και να θάψουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που σταδιακά μετατρέπεται σε κοινοβουλευτική χούντα. Εξυπηρετούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ που δεν λένε κουβέντα για όσα πραξικοπηματικά γίνονται σε αυτή την αίθουσα. Χρησιμοποιούν τις αθλιότητες με τα γκαζάκια και σφαίρες για να τις στρέψουν στην Αριστερά».


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου