Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Άρχισαν με καταλήψεις, συνεχίζουν με πορείες(Βίντεο)

Έπειτα από τις «εφόδους» στη βίλα Αμαλίας και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, οι αντιεξουσιατές συνέχισαν με πορείες και συγκεντρώσεις.

Περίπου 200 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο κέντρο της Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της βίλας Αμαλίας και των καταλήψεων, ενώ ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων συντρόφων τους.


Η αστυνομία έκανε χρήση βομβών κρότου λάμψης και δακρυγόνων στην Ερμού προκειμένου να απωθήσει το πλήθος, την ώρα που δεκάδες πολίτες βρίσκονταν στα καταστήματα.

Η ασφάλεια του υπουργείου είχε κατεβάσει τα ρολά στις εισόδους του κτιρίου, καθώς αναμενόταν η άφιξη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για τη συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τον προγραμματισμό του υπουργείου για φέτος.

Νωρίτερα, με έφοδο της Αστυνομίας και χωρίς περαιτέρω προβλήματα έληξαν οι καταλήψεις στις οποίες προχώρησαν το πρωί αντιεξουσιαστές τόσο στη βίλα Αμαλία, όσο και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Στη βίλα Αμαλία όλα ξεκίνησαν στις 7.30 όταν περίπου 100 άτομα με αντιασφυξιογόνες μάσκες έφτασαν στο κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέιδεν και επιτέθηκαν στη διμοιρία που βρισκόταν από έξω για φύλαξη. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη όλων των ταραξιών. 
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου