Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία

Τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όσο και για την πρόθεση να στηθούν τρεις κάλπες στη βουλή για το θέμα της προανακριτικής, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια.

«Νομίζω ότι είναι αδιανόητο αυτό που λέγεται ότι αποφασίστηκε στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Να καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία. Και ουσιαστικά να έχουμε και μία διαδικασία η οποία θα αίρει την μυστικότητα της ψήφου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό κοινοβούλιο και προδίδει πανικό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Και πρόσθεσε: «Αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος ζητώντας από τον κ. Σαμαρά τέτοιου είδους προστασία, ταυτόχρονα όμως γίνεται και όμηρος του κ. Σαμαρά. Και εμείς απευθυνόμαστε πρωτίστως στην κυβέρνηση και στον κ. Σαμαρά και στους βουλευτές της πλειοψηφίας. Πρέπει να προστατεύσουμε τη λειτουργία την κοινοβουλευτική και τη δημοκρατική λειτουργία, διότι με τέτοια προηγούμενα δημιουργούμε πάρα πολύ κακούς οιωνούς για το μέλλον».



Σχετικά με τις αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Ανέφερα στον πρόεδρο της δημοκρατίας τη δυσαρέσκειά μας για τις επιλογές της κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να υποβαθμίζει τη λειτουργία της βουλής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και βέβαια είχα την ευκαιρία να του εκφράσω τη βαθιά μας ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας και τα κρούσματα τρομοκρατίας. Του επεσήμανα την ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη δυνατή καταδίκη, αλλά και προστασία της δημοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο. Κι ότι δεν μπορεί αυτά τα φαινόμενα να αποτελούν πεδίο πολιτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης».

Νωρίτερα, εισερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο στη συνομιλία που είχε με τον κ. Παπούλια ενώπιον των μέσων ενημέρωσης ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ηταν ενδιαφέρον ταξίδι. Φαίνεται ότι υπάρχουν διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν και ελπίζω να αξιοποιηθούν γιατί η γερμανική κοινή γνώμη αρχίζει και μεταστρέφεται. Ευαισθητοποιούνται και για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που βασανίζουν τους Ελληνες και για θέματα όπως η διαφάνεια, η φορολογική δικαιοσύνη είναι πολύ ευαίσθητοι. Αλλά και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, τις εκκρεμότητες της κατοχής. Υπάρχει μια ευαισθησία και νομίζω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να διευρύνουμε και την ατζέντα της διαπραγμάτευσης».



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών σημειώνοντας: «Βέβαια εδώ είχαμε επικίνδυνα κρούσματα βίας. Αυτή η κλιμάκωση είναι ανησυχητική. Η στρατηγική της έντασης είναι επικίνδυνη και πιστεύω ότι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα θέματα δεν μπορεί να αποτελούν θέματα πολιτικής εκμετάλλευσης, αλλά να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας».


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου