Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Νέος εκβιασμός: Απολύσεις στο Δημόσιο ή νέες περικοπές

Νέος εκβιασμός: Απολύσεις στο Δημόσιο ή νέες περικοπές


Πλήρης συμπαιγνία από την κυβέρνηση και από την Τρόικα 
 
Εξαιρετικά σκληρή αναμένεται να είναι η Τρόικα στην αξιολόγησή της που ξεκινά από την Δευτέρα και θα συνεχιστεί καθ' όλη την διάρκεια του μήνα. Στο μενού των πιέσεων που θα ασκηθούν είναι οι λεγόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως δήλωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ενώ στο βάθος εξυφαίνονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σημείο αιχμής των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» είναι φυσικά οι απολύσεις στο δημόσιο, τις οποίες η κυβέρνηση διαψεύδει παρότι στις Βρυξέλλες τις θεωρούν αναπότρεπτες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newbomb, ο εκβιασμός που θα δούμε πολύ σύντομα να ξετυλίγεται μπροστά μας είναι ο εξής: οι δανειστές θα δώσουν τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση ότι ή προχωράει με συνοπτικές διαδικασίες σε απολύσεις τουλάχιστον 10.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το καλοκαίρι ή θα πρέπει να λάβει μέτρα για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Αυτό που γράφει σήμερα το Newsbomb να το κρατήσετε διότι σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, θα είναι το άλλοθι πίσω από το οποίο η κυβέρνηση θα κρυφτεί προκειμένου να φέρει με εύσχημο τρόπο αυτό που όλοι προεξοφλούν ότι θα γίνει στο τέλος: δηλαδή απολύσεις στο δημόσιο.
Το σκεπτικό είναι ότι για να προχωρήσουν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα πρέπει να εμφανιστεί ότι υπάρχει από την μεριά της τρόικας ένας εκβιασμός πάνω στο θέμα. Η κυβέρνηση και οι δανειστές μας γνωρίζουν ότι το επιχείρημα της καταβολής της επόμενης δόσης δεν συνιστά πλέον μοχλό ισχυρής πίεσης για να νομιμοποιηθεί και να προχωρήσει μία τέτοια απόφαση, δηλαδή οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Έτσι λοιπόν έχει εκφρασθεί η άποψη (η οποία είναι κυρίαρχη στους κόλπους των δανειστών αλλά έχει ήδη βρει πρόσφορο έδαφος στα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης) ότι ο μόνος τρόπος για να καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι να παιχτεί το χαρτί «των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις». Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα διχάσουν την κοινή γνώμη και θα δημιουργήσουν μία συμπαγή μάζα που θα υποστηρίξει τις απολύσεις στο δημόσιο ώστε να μην υποστεί νέες απώλειες εισοδημάτων μέσων περικοπών.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα επιχειρηθεί να κρατηθεί καλά μυστικό μέχρι την κρίσιμη ώρα και το οποίο το Newsbomb σήμερα σας αποκαλύπτει.
Και μέχρι τα τέλη του μήνα Μαρτίου θα δείτε ότι θα επιβεβαιωθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου