Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Ναι» από Γκρίλο σε συνεργασία με Μπερσάνι - Μπερλουσκόνι

Τα γυρίζει ο αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος από την ημέρα των εκλογικών αποτελεσμάτων διαλαλούσε ότι δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Δημοκρατικό Κόμμα και δήλωνε αρνητικός σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας.

Σήμερα, όμως, σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus, λέει «ναι» στο ενδεχόμενο συνεργασίας Pd-Pdl. «Θα πω ναι σε μια κυβέρνηση Δημοκρατικού Κόμματος και Λαού της Ελευθερίας, αν πρώτα αλλάξει ο εκλογικός νόμος και καταργηθούν τα κόστη της πολιτικής (εννοεί την κατάργηση δημόσιας χρηματοδότησης στα κόμματα)», είπε. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι «ο Μπερσάνι και ο Μπερλουσκόνι μπλοφάρουν».

Στη συνέντευξή του, δήλωσε πως το ιταλικό οικονομικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και οι πόροι του κράτους είναι αρκετοί για να καλύψουν μόνο τα έξοδα για τους επόμενους έξι μήνες, προβλέποντας δηλαδή ότι το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι. «Δίνω ζωή στα παλιά κόμματα έξι μήνες, μετά τέλειωσαν. Και τότε δε θα καταφέρνουν να πληρώνουν ούτε τις συντάξεις, ούτε τους μισθούς του Δημοσίου».

Ο Γκρίλο στη συνέχεια προσκάλεσε την χώρα να κάνει διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη σχετικά με το δημόσιο χρέος «είμαστε πιεσμένοι όχι από το ευρώ, αλλά από το χρέος μας. Με 100 δισ. ευρώ τόκους τον χρόνο, είμαστε νεκροί, δεν υπάρχουν επιλογές (πέρα από την διαπραγμάτευση)».

Όπως είχε πει στο προεκλογικό του πρόγραμμα, εξακολουθεί να πιστεύει ότι «η Ιταλία πρέπει να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στην λιρέτα».

Ωστόσο, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε το πεντάστερο κίνημά του πρώτο κόμμα, δήλωσε «θα ήμασταν πιο ανήσυχοι αν είχαμε συγκεντρώσει αμέσως την πλειοψηφία. Αυτή ήταν απλά μια πρόβα τζενεράλε»!
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου