Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τρόικα: Δεν ακούσαμε ρεαλιστικές προτάσεις Πιέσεις στον Κουβέλη να άρει το βέτο για τις απολύσεις με αντάλλαγμα... "δωράκια"!!!

Τρόικα: Δεν ακούσαμε ρεαλιστικές προτάσεις
Κομμάτι από το πολιτικό του κεφάλαιο σπατάλησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς για να μεταπείσει τα στελέχη της τρόικας να δεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης με σημείο αιχμής την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει το πολιτικό κόστος που θα σημάνει η βίαιη αποχώρηση 10.000 και πλέον υπαλλήλων που ζητούν Βρυξέλλες, Γερμανία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέχρι το καλοκαίρι.
Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας παραδέχονται ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δοκιμάσει σκληρά την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, αφού η ΔΗΜΑΡ έχει διαμηνύσει ότι δεν μπορεί να δεχθεί ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Για την συνοχή της κυβερνητικής Τριανδρίας ανησυχούν όμως και οι δανειστές μας, οι οποίοι μπορεί να πιέζουν την κυβέρνηση, όμως δεν θέλουν να φέρουν την κατάσταση σε σημείο που να κινδυνεύσει η πολιτική ομαλότητα, που -όπως λένε- είναι θεμελιώδης (="fundamental") για την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.
Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Τρόικα φέρεται έτοιμη να δεχθεί "ένα σχέδιο της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης που θα έχει αρχή, μέση και τέλος" όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει πηγή προσκείμενη στους εκπροσώπους των δανειστών μας σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb. "Αντί αυτού, χθες δεν ακούσαμε ρεαλιστικές προτάσεις και ως εκ τούτο υπάρχουν ακόμα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά" καταλήγει.
Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Τρόικα κάνει λόγο για ζητήματα που απομένουν σε "εκκρεμότητα" και προαγγέλλει την επιστροφή της στην Αθήνα στις αρχές του Απριλίου. Μέχρι τότε η Τρόικα προσδοκά ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει καταφέρει να μεταπείσει τον Φώτη Κουβέλη να άρει το βέτο του στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, με αντάλλαγμα "δωράκια" που θα μπορούσαν να δοθούν στην ελληνική κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου