Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Εξοντωτικά πρόστιμα ΕΣΡ στον realfm 97,8

Νέα εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον realfm 97,8. Την ίδια στιγμή έθετε στο αρχείο την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την μη μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανακοίνωσης του σχετικά με τη δανειοδότηση του καναλιού ύψους 98 εκ. ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολίασε το νέο πρόστιμο ύψους 30.000 που επιβλήθηκε από το ΕΣΡ στον ραδιοφωνικό σταθμό.  «Μια ανεξάρτητη αρχή έχει αρμοδιότητες αλλά καταξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας όταν τις ασκεί με τρόπο σύμφωνο με το Σύνταγμα. Και εδώ υπάρχουν δύο αρχές».


Αναφερόμενος στην αρχή της αναλογικότητας και την αρχή της ισότητας ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Επομένως καθένας μπορεί να κρίνει, παίρνοντας διαχρονικά τις αποφάσεις αυτές, τι αποφάσεις έχουν επιβληθεί πριν, τι αποφάσεις έχουν παρθεί τώρα και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Λέω μονάχα προς κάθε ανεξάρτητη αρχή τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον ελληνικό λαό, ότι έχουμε ανάγκη από αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, οι ίδιες πρέπει να θωρακίζουν με τις αποφάσεις τους το κύρος τους έτσι ώστε να μη θεωρείτε ότι κατά περίπτωση κα μόνο αποφασίζουν».

Και ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: « Θα πρέπει, λοιπόν, να συνδυάσει το ΕΣΡ, από τη μία πλευρά την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας, από την άλλη το γεγονός της ελευθερίας σε ότι αφορά την έκφραση, η οποία είναι πολύ σημαντικό αγαθό στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και από εκεί και πέρα να αποφασίζει».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο πρόστιμο που επέβαλε στον realfm 97,8 το ΕΣΡ αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. «Καταρχήν δεν μπορώ να μην ξεκινήσω το σχόλιό μου κάνοντας την εξής παρατήρηση, ότι η σύνθεση του σημερινού ΕΣΡ έχει ξεπεράσει τα χρονικά όρια που προβλέπονται από τον νόμο, ως προς την θητεία της, κατά πάρα πολύ. Θητεία που παρατείνεται κατά 3μηνο, 6μηνο κι αυτό είναι προβληματικό από μόνο του. Αυτές οι ανεξάρτητες αρχές δεν είναι τυχαίο ότι έχουν συγκεκριμένη θητεία κι αυτή πρέπει να ανανεώνεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οταν αυτό καταπατάτε κατ’ εξακολούθηση, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Δεν συμφωνώ λοιπόν αυτή τη στιγμή με εξοντωτικά πρόστιμα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν συμβαίνει αυτά να απευθύνονται σε εκείνες τις πολιτικές, με την ευρεία έννοια του λόγου, φωνές οι οποίες ασκούν κριτική ως προς τους κρατούντες ή ως προς την κυρίαρχη πολιτική».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΕΣΡ να θέσει στο αρχείο την καταγγελία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την μη μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δανειοδότηση του καναλιού ύψους 98 εκ. ευρώ. «Θεωρήθηκε ότι δεν ήταν μέσα στα πλαίσιο των δημοσιογραφικών υποχρεώσεων του σταθμού. Και βέβαια από χθες το συγκεκριμένο κανάλι πανηγυρίζει. Πρέπει κανείς να προβληματιστεί λοιπόν πάρα πολύ για το αν αυτή η ανεξάρτητη αρχή κάνει καλά τη δουλειά της».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Για «φίμωση της ελευθεροτυπίας» κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στα εξοντωτικά πρόστιμα του ΕΣΡ στον realfm 97,8

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα νέα πρόστιμα του ΕΣΡ σε Real FM και Γιώργο Τράγκα σχετικά με τα σχόλια του για την Άγκελα Μέρκελ και τον Κώστα Σημίτη συνιστούν φίμωση της ελευθεροτυπίας, παρέμβαση στην αξιολογητική κρίση ενός δημοσιογράφου, ανοικτή μεροληψία υπέρ πολιτικών προσώπων και γενικά, επιβολή καθεστώτος ελέγχου στο ποιος λέει τι αναφορικά με την πολιτική επικαιρότητα.

Η πρόκληση του ΕΣΡ γίνεται ακόμη χειρότερη από το γεγονός ότι τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία δήθεν θίχτηκαν, είναι μία Γερμανίδα επικυρίαρχος που έχει βάλει στο γύψο Ελλάδα και Ευρώπη και ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Πατρίδα μας σε άντρο της Διαπλοκής.

Κάθε τέτοια κίνηση θα μας βρίσκει ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικά απέναντι. Οι ανεξάρτητες αρχές δεν μπορούν να εξαρτώνται από την τρόικα».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου