Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Νομοθετική ρύθμιση για τις διαδηλώσεις κάτω των 200 ατόμων ζητά ο Δένδιας

Ειλικρινή και εποικοδομητικό χαρακτήρισε το διάλογο που είχε με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, κ. Νίκος Δένδιας.

Στο «τραπέζι» της συνάντησης, η οποία έγινε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, βρέθηκε το θέμα της οριοθέτησης των μικρών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας για το 2012, είχαμε 796 πορείες με λιγότερα από 200 άτομα, οι οποίες «έκλειναν» το κέντρο της πόλης.


Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «προκλητικά μικρές διαδηλώσεις» εις βάρος των 5 εκατ. πολιτών της πρωτεύουσας και μίλησε για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τις μικρές διαδηλώσεις.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, είπε πως ο νόμος και η τάξη «δεν επιβάλλονται με διατάγματα» και πως η ΓΣΕΕ «συζητά με την κοινωνία των πολιτών και τη δημοτική αρχή της πόλης για τις πορείες».

Ο κ. Παναγόπουλος είπε πως η ΓΣΕΕ δεν δέχεται νομοθετικές πρωτοβουλίες και διατάγματα «που πλήττουν θεμελιώδη και θεσμικά δικαιώματα».

Αλλά και σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της «σε όποια σκέψη για περιορισμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών και συλλογικών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών».

Όπως αναφέρει, οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων δεν περιορίζονται με νόμους και αστυνομικά μέτρα αλλά μόνο με αλλαγή πολιτικής η οποία δημιουργεί τα προβλήματα.

«Η ΓΣΕΕ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις δικές της μαχητικές και ειρηνικές συγκεντρώσεις και πορείες στο βαθμό που η σύνθεση αυτών επιτρέπει κάτι τέτοιο» αναφέρει και προσθέτει ότι η σημερινή συνάντηση «πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου με φορείς και κοινωνικές ομάδες ώστε να βρεθεί καλύτερη και κοινά αποδεκτή λύση».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κ. Αντωνάκος, ο Οργανωτικός γραμματέας της κ. Δριβαλάς και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, κ. Κιουτσούκης.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου