Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο Άκης καλεί Καρατζαφέρη, Μεϊμαράκη και Σπ. Σπηλιωτόπουλο

Ο Άκης καλεί Καρατζαφέρη, Μεϊμαράκη και Σπ. Σπηλιωτόπουλο
Σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην υπουργού «από την εξέταση των μαρτύρων αυτών θα αναδειχθεί η συλλογική συνευθύνη των μελών του τότε ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων». 
Τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, όπως και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ζητά τώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος  να έλθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού κ. Γιάννης Παγορόπουλος , από την εξέταση των μαρτύρων αυτών θα αναδειχθεί η συλλογική συνευθύνη των μελών του τότε ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ειδικότερα, όπως είπε, τόσο ο σημερινός πρόεδρος της Βουλή Ευ. Μεϊμαράκης, όσο και ο Γ. Καρατζαφέρης είχαν τοποθετηθεί για το θέμα των υποβρυχίων, ενώ ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος με αφορμή επίσκεψή του στη Ρωσία επί υπουργίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε πει «Ευχαριστούμε» αναφερόμενος στα TORM1.
Συνεπώς, όπως είπε ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, «αν τα υποβρύχια δεν γέρνουν και να τα TORM1 είναι καταπληκτικά, γιατί να δοθούν μίζες;».
Μάλιστα, ο συνήγορος του πρώην υπουργού αναφερόμενος στα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ υποστήριξε ότι ο κόσμος θα πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια, για να τον διακόψει ο πρόεδρος του δικαστηρίου λέγοντάς του: δεν μας ενδιαφέρει ο κόσμος, μας ενδιαφέρουν οι κατηγορούμενοι και πράξεις που του αποδίδονται.
Απόρριψη ενστάσεων
Το δικαστήριο πάντως απόρριψε όλες τις ενστάσεις περί παραγραφής κ.α. που είχε υποβάλει η υπεράσπιση του πρώην υπουργού.
Επιφυλάχτηκε μόνο για την ένσταση της Βίκυς Σταμάτη προκειμένου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης να κριθεί αν τα αδικήματα που της αποδίδονται τελέστηκαν στην Ελβετία σε χρόνο που η δωροδοκία δεν ήταν τιμωρητέα στη χώρα αυτή.
Μετά από την εξέλιξη αυτή ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε:
«Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο δέχθηκε, ότι η μόνη βάσιμη, νομικά και ουσιαστικά, ένσταση, από όσες υπεβλήθησαν, είναι της εντολέως μας Βασιλικής Τσοχατζοπούλου, δηλώνουμε τα εξής:
Τόσο εγώ ο ίδιος προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες μου, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αφού η μόνη ένσταση που δεν απερρίφθη, αφορά την εντολέα μας Βασιλική Τσοχατζοπούλου.
Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου αποδυναμώνει στο μεγαλύτερο βαθμό το κατηγορητήριο που αφορά την εντολέα μας και τις επόμενες ημέρες ενώπιον του αρμοδίου Συμβούλιου Εφετών, θα υποβάλλουμε αίτηση άρσης της προσωρινής της κρατήσεως.
Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζει η κα. Τσοχατζοπούλου, καθώς και το γεγονός ότι, ένα παιδί ηλικίας 5 ετών μεγαλώνει σ’ ένα χωριό της Λοκρίδας με δύο υπερηλικιωμένους ανθρώπους, χωρίς την παρουσία μηδενός εκ των γονέων του, μας οπλίζει με την αισιοδοξία, ότι η ως άνω αίτηση της κα Τσοχατζοπούλου, θα γίνει δεκτή».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου