Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ομαδικός βιασμός Αμερικανίδας στην Ινδία

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος
Από το real.gr

Μια Αμερικανίδα τουρίστρια υπέστη ομαδικό βιασμό σε ένα θέρετρο που βρίσκεται σε βουνό, στη βόρεια Ινδία. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα, για την οποία εκφράζονται και διεθνώς ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των γυναικών.

Η τουρίστρια έκανε οτοστόπ σε ένα φορτηγό αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες, οι οποίοι δέχθηκαν να την οδηγήσουν στο σπίτι που φιλοξενείτο στην πόλη Μανάλι. Όπως έγινε γνωστό από τους αστυνομικούς, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις.

Η γυναίκα ανέφερε στην Αστυνομία ότι οι άνδρες την οδήγησαν σε ένα απομονωμένο μέρος, όπου και την βίασαν. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εξετάσεις, πριν επιστρέψει στο σπίτι. Μάλιστα, εκπρόσωπος του αμερικανικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε επαφή με τις Αρχές, ωστόσο για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής της κοπέλας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω σχολιασμό για το θέμα».

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο, μια Ελβετίδα τουρίστρια είχε υποστεί ομαδικό βιασμό, ενώ τον ίδιο μήνα μια Βρετανίδα πήδηξε από το μπαλκόνι του δωματίου του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, προκειμένου να ξεφύγει από πιθανή σεξουαλική παρενόχληση. Μελέτες έχουν δείξει ότι περισσότερες από 24.200 γυναίκες έχουν βιαστεί στην Ινδία το 2011, αριθμός που αντιστοιχεί σε έναν βιασμό κάθε 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου