Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

H ανεργία oδηγεί στην απόγνωση τους πολίτες

ΑΝΕΡΓΙΑ
Βυθισμένοι στην απελπισία εκατομμύρια Έλληνες από την ύφεση
Απογοητευτικά ήταν για ακόμα μία φορά τα νούμερα για την ανεργία που έσωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ και αποτυπώνουν την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία.
Τα νούμερα πλέον προκαλούν δέος, μιας και πίσω από αυτά κρύβεται το δράμα χιλιάδων ελληνικών οικογενειών που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Η εξοργιστική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια, φαντάζει πλέον όαση μπροστά στην κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες, καθώς με την αγορά βυθισμένη στην ύφεση και την παραγωγή να συρρικνώνεται συνεχώς, οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ στη δημοσιότητα, το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 26.8% έναντι 26.7% του περασμένου μήνα. Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, κάτι που αποτυπώνεται και στη σύγκριση με την περσινή χρονιά, μιας και το Μάρτιο του 2012 η ανεργία έφτασε το 22.2%.
Το σύνολο των απασχολουµένων το Μάρτιο η στατιστική Αρχή εκτιμά ότι ανήλθε σε 3.580.680 άτοµα, με τους ανέργους να καταγράφονται σε 1.309.071 άτοµα και τον οικονοµικά µη ενεργό πληθυσµό σε 3.379.478 άτοµα. Κατακόρυφη είναι σε απόλυτα νούμερα η πρώτη σε σχέση με το Μάρτιο του 2012 (-6,4%) και ενώ σε σύγκριση με το Φεβρουάριο η απώλεια θέσεων εργασίας φτάνει τις 6.697. Αυτό που πάντως διαλύει κάθε υπόνοια για ελληνικό success story, είναι η συνεχής αύξηση της ανεργίας που μέσα σε 12 μήνες έχει αυξηθεί κατά 19.7% γεγονός που μεταφράζεται σε 215.735 περισσότερους ανέργους.
1.8% η αύξηση της ανεργίας από το Σεπτέμβρη
Η δραματική κατάσταση στην ελληνική αγορά με τα λουκέτα να κυριαρχούν αποτυπώνεται και στη σύγκριση των στοιχείων από την αρχή της φετινής σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, αντιπαραβάλοντας τα στοιχεία του Μαρτίου 2013 με το Σεπτέμβρη του 2012, μπορεί να δει κανείς τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά, με την αύξηση στις χαμένες θέσεις εργασίας να κλείνει στο 1.8%. Σε απόλυτα νούμερα το Σεπτέμβριο υπήρξαν καταγεγραμμένοι 1.295.203 ενώ το Μάρτιο, η ΕΛΣΤΑΤ τους υπολογίζει σε 1.309.071.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου