Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Απόπειρα για τις 850 μονάδες στο Χ.Α. εν αναμονή Eurogroup

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Προς τις 850 μονάδες επιχειρεί να κινηθεί τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με το ενδιαφέρον επενδυτών και αναλυτών να στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και στην απόφαση που αναμένεται να ληφθεί για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Με το γενικότερο κλίμα στο ταμπλό να εμφανίζεται μάλλον υποτονικό, η μετοχή της ΕΤΕ «οδηγεί» την άνοδο στον FTSE25, σημειώνοντας νωρίτερα κέρδη έως 8,64% στα 2,39 ευρώ. Την ΕΤΕ ακολουθεί ανοδικά, με κέρδη πάνω από 5%, ο τίτλος της ΤΕΡΝΑ ενεργειακήενώ πάνω από 2% ενισχύονται οι τίτλοι των Μυτιληναίος και Τρ. Πειραιώς.


Στον αντίποδα η ΕΥΔΑΠ δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις υποχωρώντας νωρίτερα έως 3,77%, ενώ με αρνητικό πρόσημο και απώλειες άνω του 1% ακολουθούν οι FF Group και Intralot. Πτωτικά κινούνται, μεταξύ άλλων, και τίτλοι όπως των Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις στον ΟΠΑΠ, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, ενώ σημειώνει ότι ήδη από την Παρασκευή η αγορά αναμένει θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναμένει θετική προδιάθεση της αγοράς για την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, με επίκεντρο την έγκριση από το Eurogroup για εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, ενώ αντίθετα η Piraeus Securities για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένει σταθεροποιητική κίνηση με πτωτικό ρίσκο.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 842,94 μονάδες με κέρδη 0,24%. Νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως 1,22% στις 851,16 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, όπου πτωτικά κινείται μόνο η Eurobank (με νέο limit-down στα 0,633 ευρώ), τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,11% στις 119,00 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 12 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 14,2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 59 μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος, 41 υποχωρούν και 29 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.


GD 841.3700.05%
ΟΓΚΟΣ: € 12,669,499.372


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου