Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αχμέτι: Υπάρχει πρόταση για ονομασία «Aνω Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Υπάρχει πρόταση για ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας», γνωστοποίησε σήμερα ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, σχολιάζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων, προβάλλοντας σχετικές αναφορές του ηγέτη του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στη χώρα.
«Μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε επίπεδο εκπροσώπων μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας και δεν υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα του ονόματος. Τώρα υπάρχει μία πρόταση-για "Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα βασικό κείμενο, γύρω από το οποίο οι δύο χώρες μπορούν να καθίσουν και να συνομιλήσουν», ανέφερε ο κ. Αχμέτι στο πλαίσιο ομιλίας του, χθες, στη Σόφια, με θέμα: «100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους-Συμφιλίωση και Ενσωμάτωση».
Η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik) σημειώνει ότι προφανώς ο κ.Αχμέτι αναφέρθηκε στην τελευταία πρόταση που υπέβαλε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς.
Ο κ.Νίμιτς, κατά την τελευταία συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του ΟΗΕ, στις 9 Απριλίου, είχε δηλώσει ότι επέδωσε «συγκεκριμένη πρόταση» για το ζήτημα της ονομασίας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της πρότασης.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου