Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Χ.Α.: Πιέσεις σε όλο το εύρος υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε νέες απώλειες, έως και άνω του 2,5%, υποχρεώνεται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Με «συγκρατημένο» μέχρι στιγμής τζίρο και με το μεγαλύτερο μέρος του FTSE25 να διαπραγματεύεται στο «κόκκινο», ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 820 μονάδες.

Η «επεισοδιακή», όπως εξελίσσεται, τροπή στη διαδικασία πώλησης του Τ.Τ. βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς, καθώς και το περιεχόμενο του λεγόμενου «πολυνομοσχεδίου», οι διατάξεις του οποίου έγιναν χθες γνωστές.


Μεταξύ αυτών, και η προβλεπόμενη αύξηση του φόρου στην πώληση μετοχών, από το 2‰ στο 3,5‰.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities αναμένει διατήρηση της μεταβλητότητας, καθώς οι επενδυτές θα αξιολογούν το νέο φορολογικό πλαίσιο και τις επιπτώσεις του, ενώ μερίδα επενδυτών εκτιμάται ότι συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του Τ.Τ.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities κάνει λόγο για απογοήτευση των επενδυτών από τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ σχετικά με το βάθος και τη διάρκεια της ύφεσης στην οικονομία. Σε αυτό το σημείο συνεχίζουν να απουσιάζουν καταλύτες, σχολιάζει η χρηματιστηριακή, και αναμένει ότι η πλάγια κίνηση θα συνεχιστεί.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 817,96 μονάδες με απώλειες 2,43%. Κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως και 2,61%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, με το σύνολο των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 5,17% στις 118,75 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 27 εκατ. τεμαχίων, αξίας 22,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 85 μετοχές υποχρεώνονται σε πτώση, έναντι μόλις 18 που ενισχύονται και 12 που διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 814.300-2.86%
ΟΓΚΟΣ: € 25,827,583.200



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου