Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Δραπέτευσαν 10 λαθρομετανάστες από την Αμυγδαλέζα (Βίντεο)

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ
Η ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσει τα 10 άτομα που το έσκασαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής εξέγερσης...
Ανελέητο ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τους 10 δραπέτες που το έσκασαν χθες το βράδυ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η αστυνομία οι 8 είναι Πακιστανοί και οι 2 Αφγανοί.
Το χρονικό της εξέγερσης
Την 21.10 ώρα περίπου χθες (10.08.2013), στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας, κατά το χρόνο διανομής του φαγητού, ομάδες ατόμων (από τους 1.620 συνολικά αλλοδαπούς), επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς φρουρούς, με ρίψη πετρών, μπουκαλιών νερού τα οποία είχαν γεμίσει με χαλίκια, κ.λπ. αντικειμένων, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιές σε σακούλες απορριμμάτων, στρώματα κρεβατιών και οικίσκους.

110813084545 5360
Για την αποκατάσταση της τάξης πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ενισχυτικών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε την 01.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα.
Δεκάδες συλλήψεις
Δέκα τέσσερις αλλοδαποί (11 υπήκοοι Πακιστάν, 2 Αφγανιστάν και 1 Μπαγκλαντές) συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου, ενώ αναζητούνται άλλοι δέκα (8 υπήκοοι Πακιστάν και 2 Αφγανιστάν).
1960110
Επιπλέον, δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων, ενώ δεν δηλώθηκαν τραυματισμοί αλλοδαπών. Προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις (σπασμένες πόρτες, παράθυρα, υαλοπίνακες, κ.λπ.), ενώ οκτώ οικίσκοι κάηκαν ολοσχερώς.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχουν ταυτοποιηθεί, μέχρι τώρα, για την εμπλοκή τους στα επεισόδια, (41) αλλοδαποί (17 υπήκοοι Πακιστάν, 9 Αφγανιστάν και 14 Μπαγκλαντές και 1 Μαρόκο), οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ εξετάζεται η υπαίτια συμμετοχή και άλλων.
1
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου