Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Θέλουμε να γίνουμε σαν την Ιρλανδία, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου

«Το ιρλανδικό μοντέλο έχει αποδείξει στην πράξη την αξία του και αποτυπώνει τις βασικές προδιαγραφές ενός επιτυχημένου μοντέλου-παραδείγματος εξόδου από την κρίση», υποστήριξε ο Χ.Στυλιανίδης
O Kύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδη, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος", ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει στρατηγική και γνωρίζει ‘πού πάει’ για να μην βρίσκεται προ εκπλήξεως κάθε φορά που συζητείται θέμα μνημονίου για εκταμίευση της επόμενης δόσης, προσθέτοντας ότι το ιρλανδικό μοντέλο είναι παράδειγμα προς μίμηση για τη Κύπρο.


O κ. Στυλιανίδης , ανέφερε ότι το ιρλανδικό μοντέλο επαινείται σήμερα και έχει αποδείξει στην πράξη την αξία του και αποτυπώνει τις βασικές προδιαγραφές ενός επιτυχημένου μοντέλου-παραδείγματος εξόδου από την κρίση.

Επιπρόσθετα, τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη συνεπούς εφαρμογής του μνημονίου και τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση αναπτυξιακών πόρων από ευρωπαϊκούς θεσμούς και ταμεία.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως γνωρίζουμε ότι αναμένεται μεγαλύτερη ύφεση και αύξηση της ανεργίας, που είναι η πιο επώδυνη πτυχή της κρίσης, όμως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.

Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, επανέλαβε ότι τέθηκε πρόταση ενώπιον του Υπουργικού για ετοιμασία μελέτης για όλες τις προοπτικές ενδεχόμενου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων/μετοχοποιήσεων και ότι έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για πρόσληψη συμβούλων. Τόνισε ότι επιβάλλεται να δούμε τις σύγχρονες προσεγγίσεις που θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσουν τον πολίτη και οικονομικά και κοινωνικά.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου