Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα- (Βίντεο)


23:31:12
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Αυτή την ώρα, διμοιρίες των ΜΑΤ, σύμφωνα με το MEGA, εισβάλουν εντός του χώρου με σκοπό να καταστείλουν την εξέγερση.
23:29:14
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι μετανάστες έμαθαν ότι θα κρατούνται για 18 μήνες, αντί για 12 μήνες προσωρινής κράτησης, όπως ίσχυε ως τώρα.
Οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιά και σε κοντέινερς διαμονής, καθώς σε εξωτερικούς χώρους του κέντρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των Δ κάνουν εφόδους σε ταβέρνες και σπίτια, καθώς υπάρχει φόβος ότι κάποιοι έχουν δραπετεύσει από τα συρματοπλέγματα.
22:31:33
Δεκάδες μετανάστες αρνούνται να  επιστρέψουν στους θαλάμους τους και παραμένουν συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρου του κέντρου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Στην προσπάθεια που κάνουν οι αστυνομικοί να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, δέχονται τα πυρά των μεταναστών οι οποίοι πετάνε πέτρες καθώς και καίνε στρώματα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

22:23:23
Επεισόδια, χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και μεγάλη φωτιά στον προαύλιο χώρο, διαμορφώνουν το σκηνικό εξέγερσης που συντελείται το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Η κατάσταση κρίνεται ως πολύ σοβαρή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εγκλωβιστεί αστυνομικοί αλλά και πυροσβέστες εντός του χώρου κράτησης.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη που περιλαμβάνει δυνάμεις των ΜΑΤ και μοτοσικλετιστές μεταβαίνουν στο σημείο, καθώς και οχήματα της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές που έχουν ανάψει οι κρατούμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της εξέγερσης των μεταναστών είναι οι συνθήκες κράτησης.
ΠΗΓΗ madatoforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου