Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Προτάσεις– σοκ της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα

Προτάσεις– σοκ της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα
Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να επιβάλλει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Ιδιαίτερα καυτό φθινόπωρο περιμένει την κυβέρνηση, καθώς το Σεπτέμβριο η τρόικα επιστρέφει εκ νέου στην Αθήνα προκειμένου να δώσει την χαριστική βολή και στον ιδιωτικό τομέα.
Η τρόικα τελικά θα φτάσει στη χώρα μας στα τέλη του Σεπτέμβρη. Ανέβαλε το ραντεβού για μετά τις γερμανικές εκλογές προκειμένου να έχει... λυμένα τα χέρια της.
Αν η ελληνική κυβέρνηση δεχτεί τις προτάσεις – σοκ της τρόικας ουσιαστικά θα δώσει τη συγκατάθεσή της ώστε να υποβαθμιστεί η Ελλάδα στα βαλκανικά δεδομένα της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Η κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνει τις εξής έξι «βόμβες:
• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους
•Μείωση κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ
• Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
• Νέες περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
• Μαχαίρι στα εφάπαξ τουλάχιστον 20%
• Νέο πρόγραμμα κινητικότητα για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014
Όλα αυτά την ώρα που ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μόρς δηλώνει σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους».
Πάντως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά τις διαθέσεις της τρόικας, το κλίμα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ηλεκτρισμένο, παρά την εξήγηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών ότι με τα περί κόπωσης βουλευτών απευθυνόταν στους δανειστές που πιέζουν για νέα μέτρα.
Το φθινόπωρο που έρχεται πάντως αναμένεται να είναι το πιο δύσκολο των τελευταίων ετών, καθώς το... άλλοθι των γερμανικών εκλογών παύει να ισχύει και οι πραγματικές διαθέσεις και τα κίνητρα των δανειστών θα βγουν στην επιφάνεια.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου