Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Εισέβαλε σπίτι της η αντιτρομοκρατική επειδή έψαχνε χύτρες μέσω internet!!!

ΗΠΑ: Εισέβαλε σπίτι της η αντιτρομοκρατική επειδή έψαχνε χύτρες μέσω internet
Μια απροσδόκητη επίσκεψη από την αστυνομία δέχτηκε μια οικογένεια στη Νέα Υόρκη, καθώς οι προσπάθειες της μητέρας να μάθει να μαγειρεύει φακές την κατέστησαν ύποπτη για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια.
Η Μισέλ Κατελάνο, μια νοικοκυρά από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, καθόταν αμέριμνη στον υπολογιστή της, αναζητώντας την ιδανική χύτρα για την κουζίνα της και ψάχνοντας συνταγές για φακές. Ο σύζυγός της, ήθελε να αγοράσει νέο σακίδιο και έκανε με τον ίδιο τρόπο έρευνα αγοράς. Και ο γιος τους απλά ήταν ανάμεσα στους εκατομμύρια ανθρώπους που ενημερωνόταν μέσω διαδικτύου για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη.

Όλα τα παραπάνω σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα φάνταζαν σχεδόν φυσιολογικά, στις ΗΠΑ όμως οδηγούν σχεδόν αντανακλαστικά σε μια «φιλική» επίσκεψη της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι των ανυποψίαστων χρηστών του internet.

Την απίστευτη ιστορία αποκάλυψη η ίδια η κα Κατελάνο, εξομολογούμενη την περιπέτειά της σε ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έξι αστυνομικοί επισκέφθηκαν στο σπίτι της οικογένειας. Εκείνη την ώρα η ίδια απουσίαζε, στο σπίτι όμως βρίσκονταν ο σύζυγος και ο γιος της. Αφού έκαναν αρκετές ερωτήσεις σχετικά με την καταγωγή των μελών και ανέτρεξαν στη βιβλιοθήκη και τις φωτογραφίες της οικογένειας, ρώτησαν τον πατέρα αν το σπίτι έχει χύτρα.

Ο πατέρας απάντησε αρνητικά, διευκρίνισε όμως πως διαθέτουν μαγειρικό σκεύος ρυζιού. «Μπορείτε να φτιάξετε βόμβα με αυτό;», ήταν η επόμενη εντυπωσιακή απορία των αστυνομικών, αλλά όταν αυτός τους ενημέρωσε πως το χρησιμοποιούν για κινόα, στο μυαλό τους χτύπησε νέος συναγερμός, καθώς δεν είχαν ξανακούσει για το τρόφιμο με την... ύποπτη ονομασία. Τους εξήγησε πως πρόκειται για σπόρους ενός «αθώου» θάμνου και προφανώς πείστηκαν πως δεν επρόκειτο για οικογένεια τρομοκρατών και αποχώρησαν ήσυχα από το σπίτι.
«Εκεί φτάσαμε! Να προσπαθούμε να μάθουμε πώς να μαγειρέψουμε φακές και να μπαίνουμε στο στόχαστρο. Το μόνο που ξέρω είναι πως στο άμεσο μέλλον θα αγοράσω μία χύτρα. Αλλά δεν θα το κάνω online γιατί φοβάμαι!», έκλεισε τη διήγησή της η Κατελάνο.
Τον τελευταίο καιρό, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον μαραθώνιο της Βοστόνης, οι χύτρες έχουν μετατραπεί σε ύποπτο σκεύος αφού αυτό είχαν χρησιμοποιήσει οι αδελφοί Τσαρνάεφ για να φτιάξουν τις βόμβες τους. Και παρόλο που μέχρι σήμερα αυτό δεν απασχολούσε τις νοικοκυρές, φαίνεται πως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν.

ΠΗΓΗ ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου