Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για Άκη και Βίκυ

Στην αγόρευσή της, η Γεωργία Αδειλίνη είπε: Ο Ακης ήξερε ότι με τις μίζες του φορτώνει τον ελληνικό λαό - «Οσο αυξάνονταν οι αγορές όπλων, τόσο περισσότερο μαύρο χρήμα νομιμοποιούσε» - «Ψεύδεται η Βίκυ Σταμάτη, τα γνώριζε όλα» - «Δεν ισχύουν αυτά που λέτε» η απάντηση του πρώην υπουργούΚαταπέλτης ήταν στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη για την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου και μερίδας συγκατηγορουμένων του.


«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γνώριζε και του ήταν αδιάφορο ότι οι μίζες μετακυλίονται στις πλάτες του κατάχρεου ελληνικού λαού», είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της και σημείωσε πως ο πρώην υπουργός ξέπλενε το μαύρο χρήμα που έλαβε από τις εταιρείες Ferrostaal και Antey, στον χώρο του real estate, τον οποίο όπως είπε, γνώριζε λόγω της ιδιότητάς του ως πολιτικός μηχανικός.

Οπως είπε: «Ο Τσοχατζόπουλος ήταν η Torcaso και η Nobilis» σημειώνοντας πως στα ακίνητα της οδού Κεφαλληνίας τοποθετήκε μαύρο χρήμα του πρώην υπουργού.«Οσο αυξάνονταν οι αγορές όπλων, τόσο περισσότερο μαύρο χρήμα νομιμοποιούσε» συνέχισε η εισαγγελέας υπογραμμίζοντας ότι ο Ζήγρας του μετέφερε σε βαλίτσα 80 εκατ. δραχμές που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους, ενώ ιδρυτής της Nobilis είναι ο Σμπώκος.

Σε όλα αυτά το σχόλιο του Ακη Τσοχατζόπουλου ήταν: «Δεν ισχύουν αυτά που λέτε».

Η κ. Αδειλίνη τόνισε πως το περιβάλλον της εποχής σε ό,τι αφορά στις προμήθειες οπλικών συστημάτων, με ευθύνη των κομμάτων, ήταν τέτοιο που επέτρεψε στον Ακη Τσοχατζόπουλο να χρησιμοποιήσει την εξουσία του ως υπουργός για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός δωροδοκήθηκε και επισημαίνει πως εξουσιοδότησε τον Νίκο Ζήγρα από το 1997 «προκειμένου να ανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία έτσι ώστε ο ίδιος (ο πρώην υπουργός) να κρυφτεί πίσω από αυτόν».

Κατά την εισαγγελέα, επιβεβαιώθηκαν από την ακροαματική διαδικασία οι ισχυρισμοί του Νίκου Ζήγρα, σύμφωνα με τους οποίους στους λογαριασμούς που ανοίχτηκαν κατέληγαν τα χρήματα από τις δωροδοκίες.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το γραφείο στο Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν έγγραφα που αφορούσαν τις εξωχώριες εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε το μαύρο χρήμα. «Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας Τσοχατζόπουλου» είπε η κ. Αδειλίνη και συμπλήρωσε πως εμπαίζουν τον κοινό νου ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Ιωάννης Σμπώκος, όταν υποστηρίζουν πως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν γίνονταν δωροδοκίες.

«Δεν ήταν και τόσο δύσκολο να εντοπίσει κανείς τους μεσάζοντες των εταιρειών, έκοβαν βόλτες στους διαδρόμους του υπουργείου», είπε η εισαγγελέας.

Σε ό,τι αφορά στη ζημία του ελληνικού Δημοσίου, η κ. Αδειλίνη υποστήριξε ότι «οι μίζες επιβάρυναν το Δημόσιο με την πλασματική επαύξηση της αξίας των αντισταθμιστικών οφελημάτων».

Τι είπε η εισαγγελέας για τη Βίκυ Σταμάτη

Για τη σύζυγό του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη η εισαγγελέας είπε ότι «γνώριζε τα πάντα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Δ. Αρεοπαγίτου». Τόνισε ότι η κ. Σταμάτη ψεύδεται όταν λέει ότι δεν είχε γνώση για τον πακτωλό του μαύρου χρήματος που είχε ο σύζυγός της.
Επίσης είπε ότι η κ. Σταμάτη διατηρούσε λογαριασμούς στην Ελβετία και θυρίδα στην τράπεζα UBS, σε λογαριασμό της οποίας δέχτηκε 140.000 από τον κ. Τσοχατζόπουλο.
«Γνώριζε για την εν γένει εγκληματική δραστηριότητα του συζύγου της. Είπε ότι είναι μαχήτρια του φωτός, εγώ θέλω να πω μόνο ότι είναι τελικά αναγκαίο να έχει το γνώθι σ αυτόν.

Εισαγγελέας για Παναγιώτη Σταμάτη (αδερφό Βίκυς Σταμάτη)

«Το επίθετο Παπαλιάκος που χρησιμοποιούσε στα παραστατικά για την ανακαίνιση του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου αποτελεί μεθόδευση του Ακη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να μην αποδειχθεί ότι πίσω από το σπίτι αυτό βρισκόταν ο ίδιος. Ετσι καταρρέει το υπερασπιστικό οικοδόμημα του Π. Σταμάτη. Οι κατηγορούμενοι στο πλαίσιο λήψης εξαιρετικών μέτρων ασφαλείας άλλαζαν συνέχεια συμβολαιογράφους, άλλο αν κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η συνωμοσία της σιωπής».

Εισαγγελέας για Αστέριο Οικονομίδη (Ιδιοκτήτη της Arcon)

«Προσπάθησε να καλύψει τον Ακη Τσοχατζόπουλο, είχε ευρύ φάσμα συνεργασίας μαζί του και συνέχιζε να συνεργάζεται μαζί του ακόμη και όταν υπήρχε αρνητική δημοσιότητα για τον πρώην υπουργό με τη σύσταση της Επιτροπής για τους TORM1. Ο Γ. Σαχπατζίδης γνώριζε ότι η Torcaso ήταν συμφερόντων Τσοχατζόπουλου και ότι διακινούσε μαύρο χρήμα».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου