Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Κ.Α. επιβεβαιώνουν το σχέδιο Β με ονομασία Cyprair

Λευκωσία: Τις πληροφορίες σύστασης εταιρείας με την ονομασία «Cyprair», έτσι ώστε να επανδραστηριοποιηθουν οι Κυπριακές Αερογραμμές σε περίπτωση απόρριψης του σχεδίου αναδιάρθρωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωσή του ο κρατικός αερομεταφορέας.

Παράλληλα εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική έκβαση της εξέτασης από την Κομισιόν της νομιμότητας της οικονομικής στήριξης που το κράτος παρείχε προς την εταιρεία κατά την περίοδο 2012-2013.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές υπογραμμίζουν ότι, «η εταιρεία πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για το ενδεχόμενο μη έγκρισης του σχεδίου αναδιάρθρωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Προς την κατεύθυνση αυτή εξετάζονται προληπτικά από την Εταιρεία διάφοροι εναλλακτικοί σχεδιασμοί (Plan B) συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας επαναδραστηριοποίησης της θυγατρικής εταιρείας Cyprair Tours στον τομέα των αερομεταφορών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδα ώρα, η εταιρεία δηλώνει ότι «υπάρχουν ενδείξεις που επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της όλης διαδικασίας ώστε να μπορέσει η Εταιρεία να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση των σχεδιασμών της βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης και να καταστεί βιώσιμη», τονίζοντας δε ότι κυβέρνηση και εταιρεία έχουν καταθέσει στην Κομισιόν «ισχυρή επιχειρηματολογία ως προς τη νομιμότητα της οικονομικής ενίσχυσης».

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου