Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η 16χρονη Μαλάλα άφησε άφωνο τον Τζον Στιούαρτ(Βίντεο)

Η 16χρονη Μαλάλα εντυπωσίασε τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζον Στιούαρτ, ο οποίος την είχε καλεσμένη στην εκπομπή του.
Με το στόμα ανοιχτό άφησε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζον Στιούαρτ, η 16χρονη Μαλάλα, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από έναν εκτελεστή των Ταλιμπάν διότι τασσόταν ανοικτά υπέρ των δικαιωμάτων των κοριτσιών και ιδίως του δικαιώματός τους να πηγαίνουν στο σχολείο.
Ο Στιούαρτ δεν εντυπωσιάζεται εύκολα, όμως η μικρή Μαλάλα τον άφησε άφωνο.

Η 16χρονη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του, "The Daily Show", και μίλησε για τα δικαιώματα των κοριτσιών στη μάθηση, την άποψή της για την τρομοκρατία  και πως σκοπεύει να να συνεχίσει τον αγώνα της για να πάνε τα κορίτσια σχολείο.
Ο δημοσιογράφος συνεχάρη την 16χρονη για το νέο τη βιβλίο και δήλωσε ενθουσιασμένος που τη γνώρισε.
Όμως η στιγμή που τον συντάραξε συθέμελα ήταν όταν η Μαλάλα μίλησε για την τρομοκρατία.
Η υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης είπε πως όταν έμαθε ότι ήταν στόχος ενώ ζούσε στο Πακιστάν, συχνά σκεφτόταν πως θα αντιδρούσε τη στιγμή που θα ερχόταν πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιο τρομοκράτη.
Στην αρχή σκέφτηκε πως ίσως θα απαντούσε με τον ίδιο τρόπο αλλά μετά συνειδητοποίησε ότι δε πρέπει να πέσουμε στο επίπεδό τους.
"Έάν εξαπολύσεις επίθεση σε έναν Ταλιμπάν, τότε δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ εσού και του Ταλιμπάν", υποστήριξε και τόνισε "πως δεν πρέπει να φέρεσαι στους άλλους με σκληρότητα... πρέπει να μάχεσαι μέσω της ειρήνης, του διαλόγου και της μάθησης".
Έτσι, με το που αποφάσισε πως δεν θα απαντούσε μέσω της βίας, η 16χρονη άρχισε να σκέφτεται τι θα μπορούσε να πει σε έναν τρομοκράτη.
"Θα του έλεγα πόσο σημαντική είναι μάθηση και πως θα ήθελα να μορφωθούν και τα δικά του παιδιά. Αυτό ήθελα να σου πω και τώρα κάνε ό,τι θες", είπε.
"Ξέρω πως ο πατέρας σου είναι πίσω στα παρασκήνια πως είναι περήφανος για σένα αλλά θα εξοργιζόταν αν σε υιοθετούσα;", είπε ο Στιούαρτ.



ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου