Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Σύμβουλος Ερντογάν: Οι Έλληνες προτιμούν ένταξη στην Τουρκία

Σύμβουλος Ερντογάν: Οι Έλληνες προτιμούν ένταξη στην Τουρκία
Ο Γιγίτ Μπουλούτ υποστήριξε πως αν γινόταν δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το 51% των πολιτών θα επέλεγε να ενταχθεί η χώρα στην Τουρκία και να βγει από το ευρώ 
«Την ένωση με την Τουρκία και την έξοδο από την Ε.Ε. επιθυμούν οι περισσότεροι Έλληνες» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο επικεφαλής σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιτζίτ Μπουλούτ.
«Εάν γινόταν δημοψήφισμα στην Ελλάδα σήμερα, το 51% των Ελλήνων θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. και της ένωσης με την Τουρκία» ανέφερε ο Μπουλούτ στο Haberturk.

Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Zaman, ο Γιτζίτ Μπουλούτ είχε εγείρει ερωτήματα αναφορικά με το αν η Τουρκία εγκαταλείπει τα σχέδια ένταξης στην Ε.Ε. , όταν σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να εστιάσει στην επέκταση προς τη Μέση Ανατολή.
Τον περασμένο Αύγουστο είχε «ερεθίσει» όταν ανέφερε ότι υπάρχουν δυόμιση ικανοί αρχηγοί παγκοσμίως. Ο πρώτος, είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, ακολουθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο...μισός είναι ο Μπαράκ Ομπάμα.
Να σημειωθεί, ότι ο Μπουλούτ υπήρξε πολέμιος της οικονομικής πολιτικής του AKP , στα πρώτα χρόνια που βρέθηκε στην εξουσία, όταν έγραφε στην εφημερίδα Radikal.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου