Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Προσπάθησαν να πουλήσουν τη Μαρία

Την ώρα που οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το ενδεχόμενο δράσης κυκλώματος εμπορίας παιδιών πίσω από την υπόθεση της μικρής Μαρίας, σοκ προκαλεί η καταγγελία δημοτικού συμβούλου στη Λάρισα ότι παλαιότερα προσπάθησαν να πουλήσουν έναντι 25.000 ευρώ το ξανθό «αγγελούδι».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκη, μια ξανθιά γυναίκα επιχείρησε να πουλήσει σε Έλληνα επιχειρηματία την μικρή Μαρία, ωστόσο η συμφωνία... χάλασε λόγω προβλήματος υγείας του παιδιού. «Είχε δοθεί σε έναν Λαρισαίο επιχειρηματία για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προφανώς για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας, και υπήρχε και ένα αντίτιμο στις 25.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, επειδή υπήρχε αυτό το πρόβλημα του στραβισμού, το παιδάκι γύρισε», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της Λάρισας.


Την ίδια ώρα, το μέλλον του κοριτσιού, του οποίου η ιστορία έκανε τον γύρο του κόσμου και συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα και αυτές τις ημέρες έχει βρει μια ζεστή αγκαλιά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» παραμένει άγνωστο. Και αυτό γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα πάει στην Βουλγαρία ή αν θα παραμείνει στην χώρα μας, μετά και τα αποτελέσματα του τεστ DNA που «έδειξαν» τους βιολογικούς της γονείς.

Οι αρχές της Βουλγαρίας εξετάζουν το ενδεχόμενο η μικρή Μαρία να επιστρέψει στη χώρα, να φιλοξενηθεί αρχικά σε κάποιο κρατικό ίδρυμα και στη συνέχεια να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να δοθεί σε μία ανάδοχη οικογένεια. Πληροφορίες από τη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι αρμόδιοι να πάρουν και άλλα παιδιά της Σάσκα Ρούσεβα, καθώς θεωρούν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν είναι άθλιες και υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη η συνήγορος του ζευγαριού από τα Φάρσαλα θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, ενώ πρόθεσή τους είναι να διεκδικήσουν πίσω το κορίτσι.

Στην Κύπρο τα «ίχνη» του μικρού Μπεν

Την ίδια ώρα, ανοίγει ξανά το κεφάλαιο της εξαφάνισης πριν από 22 χρόνια του μικρού Μπεν στην Κω, μετά τα στοιχεία που έφερε στο φως ένας δικηγόρος του νησιού. Ο δικηγόρος παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες - και παράλληλα με όσα συνέβαιναν με την μικρή Μαρία - βίντεο στις αρχές, στο οποίο απεικονίζεται ένας νεαρός που μοιάζει με τον Μπεν. Άμεσα λοιπόν ξεκίνησε νέα έρευνα για την ανεύρεση του 24χρονου πλέον Βρετανού, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι το παιδί ταιριάζει να είναι σε μία ηλικία 23-24 ετών. Το επίμαχο βίντεο είναι γυρισμένο στην Κύπρο κατά τη διάρκεια πανηγυριού στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό. Απεικονίζεται οικογένεια αθίγγανων με τον κοντοκουρεμένο ξανθό νεαρό, ο οποίος εμφανίζεται ως γιος τους.



Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική», οι αστυνομικοί που είδαν το βίντεο διαπίστωσαν μεγάλη ομοιότητα του ξανθού αγοριού που απεικονίζεται, με το σκίτσο του Μπεν σε σημερινή ηλικία, το οποίο έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιάρντ από επεξεργασία των φωτογραφιών του.

Εάν διαπιστωθεί ότι ο 24χρονος είναι ο Μπεν, τότε θα επαληθευθεί η δικογραφία που είχε σχηματίσει η αστυνομία για την υπόθεση, σύμφωνα με την οποίο ο μικρός είχε απαχθεί στην Κω από αθίγγανους. Από τις 24 Ιουλίου του 1991, η μητέρα του Μπεν δεν σταμάτησε στιγμή να αναζητά τα ίχνη του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου οι κυπριακές αρχές να προχωρήσουν σε έλεγχο στην περιοχή όπου διαμένουν Ρομά στο νησί. Η ελληνική Αστυνομία έχει ενημερώσει την Ιντερπόλ σχετικά με τις εξελίξεις.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου