Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ποινική δίωξη για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία κατά του Μιχάλη Λιάπη-Ο Μιχάλης Λιάπης με χειροπέδες, δηλώνει συνταξιούχος, θύμα της κρίσης(Βίντεο και Φωτό)

-"Εβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω την μπαταρία" είπε ο πρώην υπουργός την ώρα που έφευγε από το Αστυνομικό Τμήμα για τον Εισαγγελέα -Ως υπουργός Μεταφορών είχε δώσει εντολή να γράψουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη γιατί οδηγούσε το σκούτερ του χωρίς κράνος
.Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημελήμματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία άσκησε ο εισαγγελέας στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη.

Η δίωξη ασκήθηκε, ανίστοιχα, γιατί είχε δηλώσει στην εφορία ότι δεν θα κινούσε το όχημα και γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες.


Στον Μιχάλη Λιάπη επιβλήθηκε, ακόμα, διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για το γεγονός ότι το όχημα ήταν ανασφαλιστό.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στο Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο από το οποίο έχει ζητήσει να λάβει προθεσμία.

Σημειώνεται ότι μετά τη χορήγηση της προθεσμίας ο κ. Λιάπης θα μπορεί να αποχωρήσει ελεύθερος από τα δικαστήρια.

Νωρίτερα από το περιπολικό το οποίο τον μετέφερε από την τροχαία Αγίας Παρασκευής στον εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη. Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία" είπε.

Σε ερώτηση πόσο καιρό κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες απάντησε πως σήμερα το έκανε για πρώτη φορά, ενώ δεν απάντησε που τις κατασκεύασε.

Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Λιάπης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με χειροπέδες.

Ένα stop που παραβίασε στη Λούτσα, ήταν αυτό που τον έριξε στα δίχτυα του νόμου...

Η απίστευτη ιστορία με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Μεταφορών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Αρχικά, οι νεαροί μοτοσικλετιστές δεν αναγνώρισαν τον πρώην υπουργό ο οποίος φορούσε τζόκει καπέλο, γυαλιά μυωπίας και ήταν ντυμένος σπορ και έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν από τον ίδιο να τους ανακοινώνει την ταυτότητα του. Ο πρώην υπουργός  όταν του ζήτησαν τα στοιχεία, είπε ότι απλά δεν είχε μαζί του τα χαρτιά του, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε το θηριώδες τζιπ VW Touareg που οδηγούσε, «φορούσε» πλαστές πινακίδες.

Τότε, έκπληκτοι για άλλη μια φορά άκουσαν τον ΜιχάληΛιάπη να τους λέει σύμφωνα με πληροφορίες ότι το τζιπ δεν το χρησιμοποιεί αλλά το έχει για να κάνει βόλτα και για το λόγο αυτό είχε παραδώσει τις πινακίδες... Φυσικά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για έναν πρώην υπουργό Μεταφορών να κόβει βόλτες με τζιπ πολλών κυβικών που απαγορεύεται να κυκλοφορεί στους δρόμους ενώ εντύπωση προκάλεσε στην Αστυνομία η δυσαρέσκεια του πρώην υπουργού όταν τον ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνεται και πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής και από εκεί στον εισαγγελέα.

Επιπροσθέτως όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, ο Μιχάλης Λιάπης, εκτός από το γεγονός στο όχημα του δεν είχε τις νόμιμες κρατικές πινακίδες, δεν είχε ούτε δίπλωμα οδήγησης, ενώ το αυτοκίνητο ήταν ανασφάλιστο. Ο πρώην υπουργός όταν οδηγήθηκε στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε και για το λόγο αυτό,περιφερόταν αμήχανα στα γραφεία του κτηρίου της Αστυνομίας περιμένοντας την ώρα να μεταχθεί στον εισαγγελέα. Αξίζει να τονισθεί ότι σε βάρος του επεβλήθη πρόστιμο 500 ευρώ ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση και ανασφάλιστο όχημα.

Να υπενθυμίσουμε πως όταν ο Μιχάλης Λιάπης ήταν  υπουργός Μεταφορών το 2007 είχε δώσει εντολή στην τροχαία να επιδώσει κλήση στον τότε Νομάρχη Π. Ψωμιάδη διότι είχε δει κάποιες φωτογραφίες του στις οποίες οδηγούσε μηχανή χωρίς να φοράει κράνος!


ΠΗΓΗ protothema


Ο Μιχάλης Λιάπης με χειροπέδες, δηλώνει συνταξιούχος, θύμα της κρίσης


«Κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο... Συνταξιούχος είμαι... Η κρίση είχε αγγίξει και μένα...» Στην... οικονομική κρίση απέδωσε το αδίκημα του ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω απο το γραφείο του εισαγγελέα στην Ευελπίδων.

«Τις πινακίδες τις κατέθεσα τον Αύγουστο για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο» είπε στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός».

Όπως εξήγησε το αυτοκίνητο το είχε σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή σχεδίαζε να φύγει για Ασία «φοβήθηκα για τη μπαταρία».

Υποστήριξε, δε, ότι είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 αλλά δεν διέθετε ασφάλεια γιατί δεν το κυκλοφορούσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λιάπης - αντίθετα με ό,τι συνέβη έξω από την τροχαία της Αγίας Παρασκευής - οδηγήθηκε με χειροπέδες στην Ευελπίδων.


ΠΗΓΗ protothema


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου