Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Διστακτικότητα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Dow15.862,51-22,06 -0,14%  



  Nasdaq4.029,5228,55 0,71%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρές απώλειες συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης σε κλίμα επιφυλακτικότητας ενόψει των κρίσιμων ανακοινώσεων της Federal Reserve για την πολιτική της αύριο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

Η συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας κυριάρχησε στις αγορές το τελευταίο διάστημα καθώς πλήθαιναν οι εκτιμήσεις πως η Fed δεν θα αργήσει να αποσύρει ένα μέρος της έκτακτης στήριξης που προσφέρει στην οικονομία.

Σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal το 25% των αναλυτών εκτίμησε ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αύριο την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων από το υφιστάμενο επίπεδο των 85 δισ. δολ. το μήνα. Σε δημοσκόπηση του Bloomberg, το 34% των αναλυτών ανέφερε ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση του προγράμματος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Για πιθανότητες 50% με 60% η Fed να ανακοινώσει την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας συνεδρίασης κάνει λόγο από την πλευρά του ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pimco.

"Βάζουμε τις πιθανότητες για περιστολή [του προγράμματος] αύριο μεταξύ 50-50 και 60-40", δήλωσε ο El-Erian μιλώντας στο BloombergTV. "Μέχρι τον Ιανουάριο, αυξάνεται δραματικά και μέχρι τον Μάρτιο είναι σχεδόν τελειωμένη υπόθεση", πρόσθεσε ο El-Erian.

Σε έρευνα ωστόσο της Bank of American Merrill Lynch μόλις το 11% των διαχειριστών κεφαλαίων ανέφερε ότι η Fed θα αποφασίσει αυτή την εβδομάδα την περιστολή του προγράμματος.

Δείκτες – Στατιστικά


Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 24,70 μονάδες (-0,16%) και βρίσκεται στις 15.859,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 8,70 μονάδων (-0,22%) φτάνοντας τις 4.020,70 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 6,40 μονάδων (-0,36%) και βρίσκεται στις 1.780,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 7 κινούνται με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η 3M καθώς διαπραγματεύεται στα 130,68 δολ. με άνοδο 3,02 δολ. ή σε ποσοστό 2,37%. Ακολουθούν η Visa με κέρδη 2,00% στα 211,90 δολ. και η Cisco Systems στα 20,98 δολ. με άνοδο 1,45%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Verizon Communications Inc (-1,34%), η IBM (-1,32%) και η Exxon Mobil (-1,12%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Boeing Co. ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι θα αυξήσει το μέρισμα της κατά 50% στα 73 cents ανά μετοχή και θα προχωρήσει σε νέες επαναγορές μετοχών ύψους έως 10 δισ. δολ.

Την αύξηση του τριμηνιαίου της μερίσματος κατά 35% στα 85,5 cents από 63,5 cents ανακοίνωσε από την πλευρά της η 3M Co.

Η μετοχή του Facebook σημειώνει άλμα 2% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει να πουλά διαφημίσεις σε μορφή βίντεο αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι η Federal Reserve δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ειδικότερα, τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος το Νοέμβριο, μετά την υποχώρηση του προηγούμενου μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,1% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,2% το Νοέμβριο, αισθητά χαμηλότερα του στόχου της κεντρικής τράπεζας της χώρας για πληθωρισμό κοντά στα επίπεδα του 2%.

Ο δομικός CPI, ο οποίος δεν περιλαμβάνει το ευμετάβλητο κόστος τροφίμων και ενέργειας, σημείωσε άνοδο κατά 0,2%.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB) έδειξαν ότι οι αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες εμφανίστηκαν περισσότερο αισιόδοξες στο κλείσιμο του χρόνου.

Ειδικότερα, η NAHB ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης των κατασκευαστών σκαρφάλωσε στις 58 μονάδες τον Δεκέμβριο από 54 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Μεγέθη πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας.

Η μέτρηση του Δεκεμβρίου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 55 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

"Η πρόσφατη άνοδος των επιτοκίων στα ενυπόθηκα δάνεια δεν έχει αποθαρρύνει τους καταναλωτές καθώς τα επιτόκια συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά σε ιστορικά χαμηλά", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NAHB, David Crowe.
 
ΠΗΓΗ  capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου