Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

"Τέσσερα στα τέσσερα" για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε την Τρίτη να συμπληρώσει τέσσερα διαδοχικά ανοδικά κλεισίματα, σε μία συνεδρίαση με τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 73 εκατ. ευρώ.

Προερχόμενος από τριήμερη άνοδο 7,26%, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στην έναρξη των συναλλαγών να υποχωρεί έως τις 1.889,90 μονάδες, ωστόσο κατάφερε γρήγορα να ανακτήσει το επίπεδο των 1.200 μονάδων, το οποίο εξελίχθηκε σε γραμμή... άμυνας στη διάρκεια της συνεδρίασης.
Πέραν των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, ευδιάκριτο ήταν από νωρίς και το -αρχικά επιλεκτικό- αγοραστικό ενδιαφέρον σε τίτλους της υψηλής κυρίως κεφαλαιοποίησης. Οι διακυμάνσεις συνεχίστηκαν μέχρι το τελευταίο λεπτό των συναλλαγών, με τον ΓΔ να σημειώνει υψηλό ημέρας 30 λεπτά πριν συμπληρωθεί η κανονική διάρκεια της συνεδρίασης και τελικά να ολοκληρώνει με θετικό πρόσημο, αλλά έχοντας εξανεμίσει το σύνολο σχεδόν αυτών των κερδών.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η MIG, και ακολούθησαν ενισχυμένες άνω του 2% οι μετοχές των FF Group, ΣΩΛΚ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα βρέθηκε η ΕΧΑΕ και ακολούθησαν 7 ακόμα τίτλοι, μεταξύ των οποίων οι ΕΤΕ, Eurobank Properties και ΟΛΠ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.212,60 μονάδες ενισχυμένος 0,37%. Κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 36 περίπου μονάδων, βρέθηκε να ενισχύεται έως 1,41% παρά τις απώλειες 1,59% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.

Για τον δείκτη των τραπεζών η συνεδρίαση έκλεισε με οριακές απώλειες 0,16% στις 185,48 μονάδες.

Την Τρίτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 33,01 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 72,49 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 62 μετοχές έκλεισαν με απώλειες, 51 ενισχύθηκαν και 138 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου