Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, παρά τις πιέσεις στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με σοβαρές απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές έκλεισε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς το ζήτημα των κεφαλαιακών αναγκών του κλάδου παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών αλλά και των διαφορών μεταξύ τρόικας και οικονομικού επιτελείου.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε με εναλλαγές προσήμου, με οριακή διαφορά σημείωσε και νέο υψηλό 33 μηνών στις 1.336,09 μονάδες (+1,25%), στη συνέχεια ωστόσο εξανέμισε τα κέρδη του και, παρά το «στήριγμα» που βρήκε στο αγοραστικό ενδιαφέρον για μη τραπεζικούς τίτλους, ολοκλήρωσε τελικά με οριακά αρνητικό πρόσημο.
Στην σύνθεση του FTSE Large Cap τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των Frigoglass και ΟΠΑΠ, ενώ με αξιόλογα κέρδη ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, και οι τίτλοι των Intralot, ΔΕΗ, Eurobank Properties και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι Τρ. Πειραιώς και MIG με απώλειες άνω του 4%, και ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι ΕΤΕ και Alpha Bank.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.319,03 μονάδες με οριακές απώλειες 0,04%, μετά από διακύμανση σε εύρος 23 περίπου μονάδων.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 3,89% στις 192,56 μονάδες. Στη διάρκεια των συναλλαγών βρέθηκε να υποχωρεί έως 5,70%. Στην σύνθεσή του, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Attica Bank και Eurobank υποχωρώντας σε ποσοστό 20,48% και 6,37% αντίστοιχα.

Την Πέμπτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 77,11 εκατ. τεμαχίων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 135,74 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 12,57 εκατ. ευρώ διακινήθηκαν μέσω 20 πακέτων.

Στο σύνολο του ταμπλό 70 μετοχές ενισχύθηκαν, 69 υποχώρησαν και 13 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου