Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Δεν μπορούν να εφαρμοστούν αντίστοιχα μέτρα στην Γερμανία, λέει ο Γκάουκ για το ελληνικό πρόγραμμα

Οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Ελλάδα είναι απαραίτητες όχι επειδή τις επιβάλει η Γερμανία, αλλά γιατί θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον την Ελλάδα, επισήμανε ο Γιόαχιμ Γκάουκ.Στη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα και στις μεγάλες θυσίες τις οποίες έχουν αναγκαστεί να κάνουν οι Έλληνες πολίτες αναφέρθηκε ο Ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ σε ομιλία που εκφώνησε πριν λίγη ώρα επισκεπτόμενος το Μουσείο της Ακρόπολης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας δήλωσε, όμως, πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Ελλάδα είναι απαραίτητες όχι επειδή τις επιβάλει η Γερμανία, αλλά γιατί θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον την Ελλάδα.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ να εφαρμόζονται αντίστοιχα μέτρα στην Γερμανία» υπογράμμισε ο Γκάουκ συνεχίζοντας «οι περισσότεροι ωστόσο γνωρίζουν πόσο αναγκαίες είναι οι μεταρρυθμίσεις και ως Ευρωπαίος και Δημοκράτης ευχαριστώ όλους όσοι το κατανοούν».

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια τονίζοντας πως «η ΕΕ έδειξε εξαιρετικό σθένος στη χειρότερη κρίση στην Ιστορία της ήταν λάθος η δημιουργία της νομισματικής Ένωσης χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική. Αλλά δεν πρέπει να κατηγορούμε συνολικά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά αντίθετα να κατηγορούμε τα κράτη μέλη που δεν προχώρησαν ταχύτερα σε μια κοινή πολιτική».

Ο πρόεδρος της Γερμανίας τόνισε, επίσης, ότι χρειαζόμαστε μια κοινή πολιτική στην ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πλέον μόνα τους τα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο πρόεδρος Γκάουκ υπογράμμισε, ακόμη, ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε εάν η ΕΕ δεν βοηθούσε την Ελλάδα. Μπορεί να φανταστεί, εντούτοις, μια Ελλάδα που μεταρρυθμίζεται, μια Ελλάδα που προβάλεται η εικόνα του «Greekovery» το οποίο θα στηρίζεται από όλους του Έλληνες πολίτες.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου