Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Βουλή: Με δύο «γραμμές» ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή

Συμφώνησαν κατά πλειοψηφία να πουν «ναι» στην άρση ασυλίας, αλλά θα καταγγείλουν κυβερνητικές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, που στοχεύουν στο να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ.
Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη γραμμή που θα ακολουθηθεί για τις αιτήσεις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία αποφάσισε να εγκρίνει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ψηφιστεί η άρση ασυλίας των Χρυσαυγιτών, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό.
Δηλαδή, εφόσον προηγηθούν οι ακροάσεις των βουλευτών τόσο στη Βουλή αύριο, για όσους είναι ελεύθεροι, όσο και στον Κορυδαλλό την Τρίτη για τους έγκλειστους -και στο βαθμό, βεβαίως, που δεν θα προκύψει κάτι διαφορετικό από τις ακροάσεις αυτές.

Από την άλλη, υπήρξαν και ισχυρές πολιτικές και νομικές ενστάσεις, με τους εκφραστές τους να επιμένουν σε διαφορετική γραμμή από αυτή της πλειοψηφίας.

Μεταξύ των διαφωνούντων εντοπίζονται οι Μ. Γλέζος, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Αλ. Μητρόπουλος, Π. Κουρουμπλής και Ι. Μιχελογιαννάκης.

Πέραν αυτών, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ αποφασίστηκε να υπάρξει συνολική πολιτική τοποθέτηση, όταν το θέμα της Χρυσής Αυγής συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα, να καταγγελθούν κυβερνητικές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες που στοχεύουν στο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου