Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Πώς ξηλώθηκε το καρτέλ ναρκωτικών της Φιλοθέης: Εκατομμύρια ευρώ η αξία της ηρωίνης

Καίριο φαίνεται πως είναι το χτύπημα που επέφεραν στα αδίστακτα καρτέλ ναρκωτικών οι άνδρες του Λιμενικού σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από την εξάρθρωση σπείρας «λευκού θανάτου» και τον εντοπισμό ποσότητας ηρωίνης μεγαλύτερης του ενός τόνου.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, τα 1.113, 420 κιλά που κατασχέθηκαν είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με βάση επίσημα στοιχεία από τη Δίωξη η αξία της στην αγορά θα μπορούσε να ανέλθει έως και τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το χρονικό της μεγάλης επιχείρησης
Η συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή Λιμενικού, ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τη συνδρομή της αμερικανικής δίωξης DEA, άρχισε με απόλυτη μυστικότητα τα χαράματα της Παρασκευής με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί, αλλά και σε πολυτελή σπίτια μελών του κυκλώματος στα βόρεια προάστια, ανάμεσά τους και μια βίλα στην Φιλοθέη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Ειδικότερα, εντοπίστηκαν συνολικά ένας τόνος και 113 κιλά ηρωίνη συσκευασμένη σε 443 πλαστικές σακούλες, αλλά και ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία χρησίμευαν στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με ένα γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έντεκα συνολικά άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και έξι Ελληνας, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος.
Ο ιδιοκτήτης της βίλας στη Φιλοθέη, μάλιστα, δηλώνει εφοπλιστής και ισχυρίζεται ότι έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι, αλλά οι Αρχές ακόμη ερευνούν τους ισχυρισμούς του. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του.
Πώς μετέφεραν την ηρωίνη
Την ηρωίνη τα μέλη του κυκλώματος συσκεύαζαν σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι 11 συλληφθέντες -έξι Έλληνες, εκ των οποίων ένας ανήλικος και πέντε Τούρκοι υπήκοοι- ήταν προγραμματισμένο να οδηγηθούν υπό δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας στις 17:00 στα δικαστήρια Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα.
Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη στο Λιμενικό
O υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο iefimerida.gr, έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση και τόνισε ότι «η εντατικοποίηση των ελέγχων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερα αποτελέσματα.
Τα στελέχη του Λιμενικού, παρά τις μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ανταποκρίνονται πλήρως και να επιδεικνύουν αίσθημα προσήλωσης και αυταπάρνησης, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έχουν πλήρη συναίσθηση της αποστολής που επιτελούν. Είμαι βέβαιος ότι τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν και στο μέλλον για την ασφάλεια όλων των πολιτών.
Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος που συνεργάζομαι με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος».





ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου