Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η απόλυτη φρίκη στο Κομπάνι: Έκοβαν γλώσσες και τύφλωναν τους Κούρδους οι τζιχαντιστές(Βίντεο)

Συγκλονιστικές μαρτυρίες προσφύγων για τα αποτρόπαια εγκλήματα των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη
  Δε σταματούν να σπέρνουν τον πανικό και το θάνατο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώνοντας και αποκεφαλίζοντας αμάχους στο Κομπάνι της Συρίας, στο όνομα του Αλλάχ.
Όσοι έχουν αφήσει πίσω τους τις σκηνές απόλυτης βίας, κάνουν λόγο για φρίκη δίχως τέλος στην συριακή πόλη και μιλούν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης για τα αποτρόπαια εγκλήματα των εξτρεμιστών.

Εκατοντάδες ήταν οι συγγενείς και οι γείτονες των προσφύγων που αποκεφαλίστηκαν, ακρωτηριάστηκαν, σφαγιάστηκαν, ενώ τα άψυχα κορμιά τους βρίσκονταν πεταμένα στους χωμάτινους δρόμους της περιοχής.
Ο 38χρονος Αμίν Φατζάρ, πατέρας τεσσάρων παιδιών, εγκατέλειψε το Κομπάνι και κατάφερε να περάσει τα τουρκικά σύνορα για να βρεθεί στην περιοχή Σουρούκ.
«Είδα δεκάδες, μπορεί εκατοντάδες ακέφαλα πτώματα. Κάποια δεν είχαν χέρια, άλλα δεν είχαν πόδια. Είδα κεφάλια με τα μάτια βγαλμένα και τις γλώσσες κομμένες. Δε θα το ξεχάσω πότε όσο ζω», δήλωσε συγκλονισμένος ο 38χρονος στη Daily Mail.
Από την άλλη, ένας ακόμα πρόσφυγας από το Κομπάνι μιλώντας στο δίκτυο MSNBC, εξήγησε ότι το ΙΚ εισέβαλε στα χωριά, αποκεφάλισε τους ανθρώπους «σαν να ήταν ζώα». Όπως είπε ο Μπελάλ Σαχίν «αυτό που κάνουν είναι ανεπίτρεπτο, αλλά ολόκληρος ο κόσμος έχει κλείσει τα αυτιά του για να μην ακούσει. Τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει».
Όλα αυτά, ενώ θρίλερ επικρατεί με τη χρήση των στρατιωτικών βάσεων στην Τουρκία από τις αμερικανικές δυνάμεις, με την τουρκική πλευρά να υποστηρίζει πως δεν έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία.
Στο μεταξύ, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του Κομπάνι, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να υποστηρίζει πως τουλάχιστον 36 μαχητές του ΙΚ να έχουν σκοτωθεί και οκτώ Κούρδους Πεσμεργκά να έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου