Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μεξικό: Ισοπεδώθηκε το νοσοκομείο από την έκρηξη – Στους 7 οι νεκροί (BINTEO)

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στο Μεξικό, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από μαιευτήριο, στην περιοχή Κουατζιμάλπα.
Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους επτά, και ανάμεσά τους είναι τρία παιδιά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 58 άτομα.

Το περιστατικό συνέβη μετά από διαρροή αερίου από ένα βυτιοφόρο, την ώρα που εφοδίαζε το μαιευτήριο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, από την ισχυρότατη έκρηξη ισοπεδώθηκε μεγάλο μέρος του νοσοκομείο.  Αρκετά βρέφη εντοπίστηκαν ζωντανά στα ερείπια.





Ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Μεξικού, επιβεβαίωσε τους επτά θανάτους. Οι διασώστες ερευνούν τα συντρίμμια αναζητώντας επιζώντες.




Ο Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, δήμαρχος της πόλης του Μεξικού, επεσήμανε ότι δεκάδες γυναίκες και παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το μαιευτήριο, κάποιοι από τους οποίους έχουν τραυματιστεί από σπασμένα γυαλιά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταξύ των 58 τραυματιών βρίσκονται 22 παιδιά.



Παράλληλα περίπου το 40% του μαιευτηρίου υπέστη ζημιές από την έκρηξη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή από το βυτιοφόρο που εφοδίαζε με αέριο το νοσοκομείο. «Προσπάθησαν να σταματήσουν τη διαρροή, όμως δεν ήταν δυνατό», σχολίασε ο Μανσέρα.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο εξέφρασε τη θλίψη του και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Πολλές περιοχές της πόλης του Μεξικού δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο φυσικού αερίου και βασίζονται στις παραδόσεις των βυτιοφόρων.

Από την έκρηξη σχηματίστηκε ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού που κάλυψε τα δυτικά της πόλης.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο κοντά σε εκείνο όπου συνέβη η τραγωδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΦΩΤΟ: reuters

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου