Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τέλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ - "Στο συνέδριο τελειώνει η θητεία μου"

- Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου
- Στο συνέδριο δεν θα συμμετέχουν τα στελέχη που πήγαν στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου
- Από τα βασικά ονόματα που ακούγονται για την επόμενη ημέρα είναι η Φώφη Γεννηματά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
- Ο Ε. Βενιζέλος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών βαριά ήττα τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τον ίδιο
Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Αυτό ανακοίνωσε και αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην δευτερολογία του κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδα και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνοντας ότι θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο με διαφάνεια και ομαλή πορεία των διαδικασιών.

«Στο συνέδριο τελειώνει η θητεία μου», είπε συγκινησιακά φορτισμένος ο κ.Βενιζέλος προσδιορίζοντας το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου μετά το Πάσχα, το πιθανότερο τον Μάιο.

«Βαδίζουμε στο συνέδριο χωρίς καθυστερήσεις αλλά συντεταγμένα και με ουσιαστική προετοιμασία. Όταν διεξαχθεί πρέπει να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον της κοινωνίας να μας ακούσει και να ασχοληθεί ξανά μαζί μας επί της ουσίας. Πρέπει να υπάρχει στοιχειώδες κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο επί της ουσίας που θα μας ακούσει και δεν θα παρακολουθήσει το θέαμα των τεθλιμμένων συγγενών» τόνισε στην πολιτική του εισήγηση ασκώντας παράλληλα κριτική προς την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για... αντιμνημονιακή "τερατογέννηση".

Βαριά ήττα και για μένα και για το ΠΑΣΟΚ



Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην κοινή συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι εκλογές ήταν βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη και την στρατηγική της, αλλά και τον ίδιο προσωπικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν εκτιμήθηκε η προσπάθεια ή θεωρήθηκε ότι ανήκει στο παρελθόν και πως ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής αλλά και με τρόπο αντιφατικό γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζοντας ότι σχηματίστηκε μια κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης με κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος, «αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου».

Ευχήθηκε να πάει η χώρα προς το καλύτερο, αλλά πρόσθεσε πως αν πάει προς το χειρότερο, η ευθύνη δεν θα μπορεί να χρεωθεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί εκείνο είχε προειδοποιήσει.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για μετά το Πάσχα, τον Μάιο, όπως είπε, χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει σαφή στρατηγική και στέλνει αντιφατικά μηνύματα

Μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν περιμένουμε ούτε προσδοκούμε το αδιέξοδο και την καταστροφή της χώρας για να ζητήσουμε ρέστα», ότι εύχεται το καλύτερο για τη χώρα αλλά δεν θα αφήσει να γίνει κάτι χειρότερο.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στενεύουν τα περιθώρια κάθε μέρα και δεν υπάρχει χρόνος για αυτοσχεδιασμούς και επικοινωνιακούς ναρκισσισμούς, ότι ήδη ήρθαν υποβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης, ότι τα δημόσια έσοδα υστερούν όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία, ότι ανακαλούνται ή αμφισβητούνται όλες οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, οι «λεβέντικες προεκλογικές μεγαλοστομίες επαναλαμβάνονται με κεκτημένη ταχύτητα αντιπολίτευσης και όχι υπεύθυνης κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας τις έως τώρα κινήσεις της νέας κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως είναι προφανές ότι δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, σαφή στρατηγική και στέλνει αντιφατικά μηνύματα. «Το χειρότερο είναι ότι επικρατεί η αίσθηση στη χώρα ότι ξαναγυρίσαμε στο 2009» είπε και διερωτήθηκε προς τα πού θα είναι το πρόγραμμα- γέφυρα, για το οποίο μίλησε η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου