Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ECONOMIST: Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΠΗΡΕ… ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ

Economist: Η Αφροδίτη της Μήλου πήρε… το όπλο της
Την Αφροδίτη της Μήλου επιστράτευσε το περιοδικό Economist στο εξώφυλλο του, η οποία τείνει το χέρι της... κρατώντας ένα πιστόλι και απειλώντας την καγκελάριο Μέρκελ.
Ο τίτλος στο εξώφυλλο που επέλεξε ο Economist είναι ακόμα πιο εύγλωττος: «Εμπρός Άνγκελα, φτιάξε μου τη μέρα».
Στο κύριο άρθρο σημειώνεται: «Στην Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε η κόλαση της ευρωκρίσης. Επομένως είναι ταιριαστό να είναι η Ελλάδα η χώρα από όπου θα ξεκινήσει η λύση – χάρη στις στη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

«Απαιτώντας ένα μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους και υποσχόμενος ένα ξεφάντωμα στις δημόσιες δαπάνες, ο κ. Τσίπρας έχει βάλει στο τραπέζι τη μεγαλύτερη ως τώρα πρόκληση για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Συνεπώς, και για την Άνγκελα Μέρκελ, τη Γερμανίδα καγκελάριο που έχει βάλει όλη την ήπειρο στο μονοπάτι της λιτότητας».
«Στο τέλος, είναι πιθανό η Ελλάδα να αναγκάσει την Ευρώπη να πάρει μερικές δύσκολες αποφάσεις. Με λίγη τύχη το αποτέλεσμα θα είναι θετικό: ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαταλείψει τον τρελό σοσιαλισμό και θα πραγματοποιήσει κάποιες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ως αντάλλαγμα για ελάφρυνση του χρέους. Όσο, όμως, η Μέρκελ συνεχίζει να αντιστέκεται στην ανάπτυξη και στη μείωση της λιτότητας, το ευρώ δεν έχει πολλές πιθανότητες επιβίωσης. Και ο μεγαλύτερος χαμένος αν συμβεί αυτό, θα είναι η ίδια η Γερμανία», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου