Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Παραλήρημα από τον τουρκικό Τύπο: "Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και μας προκαλεί"-"ΚΑΝΑΜΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΑΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑΜ"!

Νέα επίθεση, αυτή τη φορά κατά ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης πραγματοποιεί η Άγκυρα μεσω του τουρκικού Τύπου, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη και ότι προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο!
 
Λένε μάλιστα ότι έκαναν χάρη στην Ελλάδα και απέσυραν την περιβόητη ΝΟΤΑΜ με την οποία δέσμευαν το μισό Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά σαν χώρο άσκησης, ως δείγμα καλής θέλησης. Δεν αναφέρουν βέβαια ότι αποσύρθηκε λόγω του casus belli που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση.
 
Περίσσειο θράσος από τους Τούρκους, αλλά αυτό δίχνει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένος και το σύνολο της κυβέρνησης ασκούν σωστά την πολιτική εθνικής κυριαρχίας, με αποτέλεσμα οι μη συνηθισμένοι σε αντιδράσεις Τούρκοι να έχουν χάσει την ψυχραιμίας τους.
 
Με ενα άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο,«Η Εξωτερική πολιτική της Ελλάδας γίνεται επικίνδυνη», η αρθογράφος της κυριακάτικης τουρκικής εφημερίδας Sabah, Tulu Gümüştekin, καταγγέλλει την νέα ελληνική κυβέρνηση ότι έχει αρχίσει και παίζει πολύ επικίνδυνα παιχνίδια για την ειρήνη στο Αιγαίο!
 
 Μάλιστα αποδίδει και την αιτία των ελληνικών προκλήσεων στην δύσκολη οικονομική συγκύρια που περνά η χώρα μας και προσπαθεί ξεχαστούν όλα τα προβλήματα που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλώντας την Τουρκία στο Αιγαίο!
 
Τις δικές τους προκλήσεις και την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο τις διαστρεβλώνουν και αυτοεμφανίζονται στον ευατό τους ως θύματα.
 
Σύμφωνα με την Τουρκάλα αρθρογράφο, η Ελλάδα ενώ είχε την πρόταση της Τουρκίας να πετούν τα μαχητικά αεροσκάφη πάνω από το εναέριο χώρο του Αιγαίου αφοπλισμένα, επιμένει να εξοπλίζει τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη!
 
Όπως υποστηρίζει, στην ένδειξη καλής θέλησης της Άγκυρας να υποχωρήσει στις πρόσφατες ΝΟΤΑΜ που είχε εξαγγέλλει δεσμεύοντας το κεντρικό Αιγαίο για αεροναυτικές ασκήσεις σχεδόν όλο τον χρόνο, αντί οι Έλληνες να εκτιμήσουν αυτή την τουρκική κίνηση επιμένουν να καταγγέλλουν την Τουρκία για προκλήσεις!
 
Δηλαδή έπρεπε να τους λέμε και ευχαριστώ που δεν θα πραγματοποιήσουν τις ασκήσεις τους πάνω από ελληνικά εδάφη. Από αυτό φαίνεται πως τους είχα συνηθίσει τόσα χρόνια οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις επιτρέποντάς τους να πραγματοποιούν ταξίδια μεχρι το Σούνιο και την Ραφήνα.
 
Απτόητη η Τουρκάλα αρθρογράφος της Sabah πιάνει και το ζήτημα των λαθρομεταναστών. Καταγγέλει την ελληνική πλευρά ότι ενώ η Τουρκία δέχεται συχνά να επιστρέφουν πίσω οι λαθρομετανάστες που η ίδια η τουρκική μαφία προωθεί στο Αιγαίο, η Ελλάδα επιμένει με… απαράδεκτο τρόπο να τους στέλνει όλους πίσω την ίδια περίοδο που η Τουρκία έχει πάνω απ ένα εκατομμύριο προσφυγές από την Συρία. 
 
Δηλαδή έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι, που μέρος των λαθρομεταναστών που σκόπιμα οι Τούρκοι στέλνουν σε εμάς -για να διαβρώσουν τον κοινωνικό μας ιστό με αλλόθρησκα και όχι μόνο αλλόφυλα στοιχεια- το δέχονται πίσω, και αντ'αυτού οι ελληνικές αρχές "τολμούν" να ζητούν την επαναπροώθηση και των υπολοίπων
 
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ουδεμία ευθύνη φέρει για τον πόλεμο στη Συρία στου οποίου την δημιουργία η Τουρκία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τις ΗΠΑ.
 
Η Τουρκάλα αρθρογράφος το καταλήγει ως εξής:"Η Τουρκία θέλει ειλικρινά την ειρήνη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και ενώ έχει τείνει επανειλημμένα την κλάδο ελαίας στην Αθήνα, δυστυχώς οι… αδιόρθωτοι Έλληνες επιμένουν στις φιλοπόλεμες προκλήσεις τους!".
 
Η πολιτική Π.Καμμένου αποδίδει καρπούς. Οι Τούρκοι για πρώτη φορά έχουν εκνευριστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν ποτέ ουσιαστικά, αφού για πρώτη φορά για κάθε παράνομη ενέργειά τους, υπάρχει άμεση και ηχηρή απάντηση.
 
 
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου