Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Χαμός στη Γερμανία με τη χειρονομία Βαρουφάκη(Βίντεο)

Τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένο τον Βαρουφάκη έπαιξε το βίντεο - Είναι ψεύτικο, απάντησε εκείνος - Ψεύτης είναι ο Βαρουφάκης, λέει η Bild, η Welt, η Zeit και γενικώς ο γερμανικός Τύπος εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού
Ξανά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Bild βρίσκεται σήμερα ο έλληνας υπουργός Οικονομικών και αυτή τη φορά για το βίντεο του με το υψωμένο δάχτυλο.



Η αρχή για το νέο γύρο «αναστάτωσης» έγινε από μία πολύ δημοφιλή γερμανική εκπομπή. Συγκεκριμένα χθες η εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι ARD που είχε σύνδεση και με τον Γιάνη Βαρουφάκη έπαιξε το βίντεο από παλαιότερη ομιλία του (τον Μάιο του 2013 στο Ζάγκρεμπ), όπου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σε άσεμνη χειρονομία για τους Γερμανούς.

Ο κ. Βαρουφάκης μόλις είδε να παίζει το βίντεο στον αέρα έσπευσε να διαψεύσει ότι έχει κάνει αυτή την κίνηση και έκανε λόγο για μονταρισμένο βίντεο: «Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο. Έχει μονταριστεί έτσι. Δεν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι που θεωρεί κανείς ότι είμαι ικανός για κάτι τέτοιο. Είναι ψεύτικο. Δεν έδειξα ποτέ το δάχτυλο. Είναι ένα ψεύτικο βίντεο, όπως υπάρχει και άλλο ένα που δείχνουν στην Ελλάδα, στο οποίο δήθεν δίνω το χέρι μου σε ξένο πολιτικό και το τραβάω την τελευταία στιγμή πίσω», τόνισε και, αναφερόμενος ειδικά στον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι ουδέποτε τον προσέβαλε, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Στο τέλος της εκπομπής, ο κ. Γιάουχ διαβεβαίωσε ότι οι συνεργάτες του θα ερευνήσουν το θέμα της εγκυρότητας του βίντεο και θα ενημερώσουν σχετικά.

Το ίδιο έσπευσαν να κάνουν και οι δημοσιογράφοι της Bild.

Με τίτλο «Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα στην εκπομπή του Γιάουχ;» και υπότιτλο «ο υπουργός Οικονομικών των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι παραποιημένο - ειδικοί αμφιβάλλουν», η εφημερίδα BILD δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το βίντεο το οποίο προέβαλε

Σύμφωνα με τον «Conflict Reporter», ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχει «συλλάβει» πολλά βίντεο από την Ουκρανία και την Συρία ως κατασκευασμένα , δεν υπάρχει κάποια ένδειξη παραποίησης του βίντεο.

«Σκιές, εκφορά και ειδικά η κίνηση του πουκαμίσου όταν ο Βαρουφάκης σηκώνει το χέρι του για να δείξει το δάχτυλο - όλα ταιριάζουν», δηλώνει και εξηγεί ότι εξέτασε το βίντεο τμηματικά, περίπου 40 φορές.

Ο ειδικός σε βίντεο και κινηματογράφο Κώστας Νομικός εκφράζει την βεβαιότητα ότι το βίντεο είναι αυθεντικό: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και ότι δεν έχει τύχει επεξεργασίας από κανένα ειδικό εφέ ή μοντάζ. Και η εικόνα και ο ήχος ταιριάζουν, δεν υπάρχει κανένα κόψιμο. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ειδικός, είναι προφανές για τον καθένα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Αν το βίντεο πράγματι δεν είναι παραποιημένο, τότε ο Βαρουφάκης συνελήφθη ως ψεύτης ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατομμυρίων», αναφέρει η εφημερίδα.

Χαμός στη Γερμανία

Σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Γ. Βαρουφάκη σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την δήλωσή του στο talk show του Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόραση"ΑRD"  σύμφωνα με την οποία, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως το βίντεο με την "χειρονομία" που κάνει στον γερμανικό λαό σε παλαιότερη ομιλία του είναι ψεύτικο. Οι τίτλοι των γερμανικών ΜΜΕ αντανακλούν την "κακή εικόνα"  που έχουν για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Die Welt
"Δείτε τον Βαρουφάκη να λέει ψέμματα στον Γιάουχ", είναι ο τίτλος  άρθρου στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας απεικονίζοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να εξηγεί στον Γερμανό δημοσιογράφο ότι η επίμαχη χειρονομία είναι προιόν φαντασίας αφού το βίντεο είναι ψεύτικο. Σ΄ένα δεύτερο δημοσίευμα , η εφημερίδα χαρακτηρίζει πανέξυπνο τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος όμως, με την στάση που κρατά απέναντι στο Βερολίνο και τους Ευρωπαίους εταίρους, οδηγείται στην αποτυχία. " Γ. Βαρουφάκης: Άνθρωπος με κοφτερό μυαλό λίγο πριν την αποτυχία. Στην Ευρώπη απομονώνεται αλλά και στην πατρίδα του αρχίζει να χάνει υποστήριξη...".

Die Zeit
"Ο όρκος του μεσαίου δακτύλου", είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας σχολιάζοντας πικρόχολα ότι ο Γ. Βαρουφάκης προσπάθησε να πείσει τους Γερμανούς πολίτες ότι το προτεταμένο δάκτυλο δεν ήταν μία αληθινή χειρονομία που έκανε σε
παλαιότερη ομιλία του.
 
Focus
"H Eλλάδα πρέπει να ακρωτηριαστεί ως σάπιο πόδι", σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και σ΄ένα δεύτερο άρθρο αναφέρεται στην επίμαχη χειρονομία. "Ντροπή, ο Βαρουφάκης λέει ψέμματα για την χειρονομία". Το γερμανικό περιοδικό θεωρεί πως ο Έλληνας  υπουργός Οικονομικών προσπαθεί  να τα... μαζέψει προκειμένου να αντιστρέψει το δυσμενές για την Ελλάδα και κυρίως για τον ίδιο, κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη . 

FAZ
"Παρουσία του Βαρουφάκη στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ", γράφει η εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung", σχολιάζοντας πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προτίμησε να πει ότι το επίμαχο βίντεο με την άσεμνη χειρονομία  είναι ψεύτικο σε μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές στη Γερμανία.

Suddeutsche Zeitung
Yπό τον τίτλο: "Ο Βαρουφάκης και το μεσαίο δάκτυλο", η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στο σάλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με την άσεμνη χειρονομία του Έλληνα ροκ σταρ.   

Stern
"Το πρότυπο του Ευρωπαίου", γράφει ειρωνικά το περιοδικό Stern αναφερόμενο στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.


Δείτε την επίμαχη χειρονομία στο 1:59" video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
ΠΗΓΗ  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου