Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Γαλλία, Τυνησία, Κουβέιτ: Παγκόσμιο σοκ για την «Bloody Friday» των τρομοκρατών

Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις αιματοκύλισαν σήμερα διαφορετικές περιοχές του πλανήτη... Σύμπτωση, ή μία συντονισμένη επιχείρηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους;
Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις αιματοκύλισαν σήμερα διαφορετικές περιοχές του πλανήτη... Σύμπτωση, ή μία συντονισμένη επιχείρηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους;


Η γερμανική εφημερίδα 'Bild", που απεικονίζει στην ιστοσελίδα της συγκλονιστικές εικόνες από Γαλλία, Τυνησία και Κουβέιτ, που πριν από λίγες ώρες δέχτηκαν επιθέσεις από τρομοκράτες, υπενθυμίζει πως η ισλαμική απειλή είναι αυτή τη στιγμή ο υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος έναντι της Δύσης.




Την ώρα που η Γαλλία είναι σοκαρισμένη από τον αποκεφαλισμό ενός αθώου πολίτη στο εργοστάσιο χημικών "Air Products" , η "καρδιά" της Αραβικής Άνοιξης, η Τυνησία, μετρά τις πληγές της.

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, στην πόλη Σους της Τυνησίας, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυρών έξω από ξενοδοχείο της χώρας.



Λίγες ώρες αργότερα, το Κουβέιτ έπεσε θύμα τρομοκρατών. Από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 



Ο Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς, γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, διερωτάται στο λογαριασμό του στο Twitter, αν και οι τρεις επιθέσεις που φέρουν την «υπογραφή» των ισλαμιστών, είναι μία απλή σύμπτωση.



Αλλά και πολλοί άλλοι χρήστες του Διαδικτύου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι τυχαίες οι τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών.

Καταιγισμών σχολίων παρατηρείται και από χρήστες του Διαδικτύου για το αν είναι τυχαίες οι τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε Γαλλία, Κουβέιτ και Τυνησία.



Σύμφωνα με σχόλιο του χρήστη που υπογράφει ως "Rio" στην ηλεκτρονική σελίδα της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde": «Yπάρχει , άραγε, σχέση ανάμεσα στις τρεις επιθέσεις; Είναι μικρή η πιθανότητα» σχολιάζει.























ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου