Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Το υπουργικό συμβούλιο απέπεμψε τη Σαββαΐδου(Βίντεο)

Βαρια υπονοούμενα ότι η κυρία Σαββαΐδου λειτουργούσε κατά του δημοσίου συμφέροντος, άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος - Η απόφαση θα επιδοθεί με δικαστικό κλητήρα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων - Η υπό απομάκρυνση γενική γραμματέας συσκέπτεται αυτές τις ώρες με τους δικηγόρους της
Την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσε η Ολγα Γεροβασίλη. «Το υπουργικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου.
Σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την κοινωνία και τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν κατά του δημοσίου συμφέροντος» είπε η κυρία Γεροβασίλη. «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι κανόνες και θα τηρηθούν» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το αν η απόφαση αυτή έχει την έγκριση των Θεσμών η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάτε».



Η κυρία Σαββαΐδου με δημόσια δήλωσή της είχε αρνηθεί να παραιτηθεί από τη θέση της ΓΓΔΕ.

Την παραίτησή της είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει 5ετή θητεία παρόλα αυτά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποπεμφθεί με πράξη του υπουργικού συμβουλίου. Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι «εκ του νόμου όταν κάποιος κατηγορείται με πλημμέλημα το υπουργικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση».

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία θα κινηθεί με όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, δηλαδή η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ως θεσμικού οργάνου, θα επιδοθεί με δικαστικό κλητήρα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και εφόσον βέβαια στο μεταξύ δεν υπάρξει καμία κίνηση, όπως παραίτηση, από την πλευρά της Κατερίνας Σαββαΐδου.

Η υπό απομάκρυνση γενική γραμματέας συσκέπτεται αυτές τις ώρες με τους δικηγόρους της, αναφέρουν πληροφορίες, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που προκάλεσε σοκ στο στενό κύκλο των συνεργατών της.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου