Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί η Τουρκία - Μετά τις παραβιάσεις τώρα στόχος η Θράκη - Μιλούν για τουρκική μειονότητα και ζητούν σχολεία

- Μετά τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα, έρχονται και οι εμπρηστικές ανακοινώσεις
- Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει κριτική στην Ελλάδα πως δεν σέβεται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Οι Τούρκοι κατηγορούν τους Έλληνες πως κάνεις παρεμβάσεις στις θρησκευτικής πεποιθήσεις της μειονότητας στη Θράκη
- Παρέμβαση Πάνου Καμμένου για τα όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι
Όσο οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία είναι ραγδαίες και η χώρα μαστίζεται από σημαντικές πολιτικές αλλαγές, τόσο έχει την ανάγκη η γείτονα χώρα να αλλάξει την ατζέντα και να στρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης προς την Ελλάδα, με νέες προκλητικές ενέργειες κάθε μέρα.
Εκτός από τις καθημερινές τουρκικές παραβιάσεις από αέρος και θάλασσας, οι Τούρκοι πλέον βάζουν στόχο και τη Θράκη, καθώς με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγορεί για μη σεβασμό των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στην περιοχή.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Τούρκων, η Αθήνα υποτίθεται πως αρνείται να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες στην περιοχή και την καγηγορεί πως δεν ιδρύει μειονοτικά σχολεία όλων των επιπέδων. Αναφέρει επίσης πως οι Έλληνες κάνουν διαρκώς παρεμβάσεις στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της μεινονότητας.
Για το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καλεί την Ελλάδα να δείξει σεβασμό στην εθνική ταυτότητα της μειονότητας και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιώματων σχετικά με της ΜΚΟ που έφεραν το όνομα "τουρκική".
Για τους Τούρκοι οι άνθρωποι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα και καλεί την Ελλάδα να αλλάξει στάση, κάτι που θα έχει θετική επίδραση στις διμερείς σχέσεις.
Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος δια στόματος του κ. Ευθυμίου τόνισε πως η Ελλάδα ακολουθεί την τακτική της ισοπολιτείας και της ισονομίας για όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους.
Όπως αναφέρει ο Έλληνας εκπρόσωπος η μουσουλμανική μεινότητα στη Θράκη έχει όλα τα δικαιώματα και λειτουργεί και αναπτύσσεται χωρίς προβλήματα και εμπόδια. Μάλιστα, κατηγορώντας την Τουρκία, ο κ. Ευθυμίου διεμήνυσε πως εμπρηστικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις που "αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας προφανώς δεν βοηθούν κανέναν, ούτε βεβαίως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα παρά μόνο μουσουλμανική.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ONALERT.GR ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου