Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος Μπορεί να Πει ότι ο Ολυμπιονίκης Βασιλεύς Κωνσταντίνος είναι Λιγότερο Έλληνας από Αυτούς που Διαλύσανε την Ελλάδα …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Από το analystsforchange


Πόσοι από εμάς δεν ανήκουμε στις γενιές που μεγαλώσαμε με την συνεχή αμφισβήτηση της Ελληνικότητας του Βασιλέα Κωνσταντίνου. Ανεξάρτητα αν πιστεύει ή όχι κανείς στο θεσμό της Βασιλείας, που αποτελεί και αυτό ένα πολιτειακό σύστημα, εδώ αναφερόμαστε στο πρόσωπο Κωνσταντίνος. Ειλικρινά πόσα έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια εναντίον του, σχεδόν ένα πογκρόμ αμφισβήτησης της ελληνικότητας ενός ανθρώπου που τίμησε τα Ελληνικά χρώματα και υπήρξε Έλληνας Ολυμπιονίκης. Και μόνο από αυτή την πλευρά, μετά την χθεσινή εκδήλωση της ΕΟΕ προς τιμήν των Ελλήνων Ολυμπιονικών του Ρίο, όπου ο Κωνσταντίνος ξέσπασε σε κλάματα και ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και ανέβασε στα ύψη τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και τον Ανώνυμο Έλληνα, μιλώντας για την χαρά που του δώσανε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, αμφισβήτησε ευθέως, χωρίς να είναι πρόθεση του, όλη αυτή την ανθρωπιστική δίωξη που έχει δεχθεί. Το αυθόρμητο κλάμα του ήταν μια άδολη εκδήλωση καταπιεσμένων συναισθημάτων Ελληνικότητας, που κάποιοι προσπάθησαν και ακόμα προσπαθούν να του στερήσουν όλα αυτά τα χρόνια. Αναρωτιόμαστε τελικά μήπως αυτός ήταν ο λόγος της απαξίωσης του, ότι ένοιωθε υπερβολικά Έλληνας, όπερ επικίνδυνο στις μέρες μας …

Έτσι, τους αθλητές και αθλήτριες που μετείχαν στην ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τίμησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε εκδήλωση στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και εκπροσώπων του πολιτικού και αθλητικού κόσμου. Τη βράβευση των Ολυμπιονικών έκαναν Ολυμπιονίκες προηγούμενων ετών αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τιμήθηκαν και οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής από τους Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου και τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Ο 76χρονος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ παρευρέθη στην εκδήλωση ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς» στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα. Υποβασταζόμενος από την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου ανέβηκε με δυσκολία στο βήμα για να μιλήσει για τους αθλητές της ιστιοπλοΐας που πήραν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ξεσπώντας σε κλάματα συγκίνησης, τόνισε πως «αυτό που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες είναι πως οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και τους ευχαρίστησε για το χαμόγελο που χάρισαν στη χώρα αυτές τις δύσκολες μέρες».

Θεωρούμε χωρίς να είμαστε φιλοβασιλικοί, ότι ο άνθρωπος Κωνσταντίνος άδικα υπέστη όλη αυτή τη δίωξη μόνο και μόνο επειδή υπήρξε Βασιλεύς των Ελλήνων. Και μόνο ότι του είχε απαγορευθεί να επισκέπτεται την Ελλάδα αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ρατσισμό. Αναρωτιόμαστε λοιπόν με δεδομένο τις διώξεις του Κωνσταντίνου, σε όλους αυτούς που από την μεταπολίτευση και μετά προκάλεσαν την διάλυση της Ελλάδας, ποια θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση από το Ελληνικό κράτος … Υποκρισία και Φαρισαϊσμός σε όλο τους το μεγαλείο.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου