Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν είναι Snapchat. Είναι η φωτογραφία φύσης της χρονιάς

Η φύση ξεπερνά τη φαντασία και η φαντασία αντιγράφει τη φύση. Η φωτογραφία "άγριας ζωής" της χρονιάς, είναι ένα έργο τέχνης που σχολιάστηκε έντονα στα social media
Adtech Ad
Social media, snapchat, αμφιέσεις ψηφιακές αλλά και κανονικές, μιας και οι περούκες εσχάτως επανήλθαν στη μόδα παρότι δεν έχουμε ακόμη απόκριες.

AdTech Ad

Ο άνθρωπος συνηθίζει να αντιγράφει τη φύση ή να προσπαθεί να τη φέρνει λίγο περισσότερο στην καθημερινή του ζωή, έστω και μέσα από οθόνες υπολογιστών και κινητών. Λογικό, αφού στον πολίτη των μεγάλων αστικών τοπίων και δη στην Αθήνα, λείπει το χρώμα.


Ο φωτογράφος Mark Cowan ταξίδευε στα βάθη του Αμαζονίου μαζί με αποστολή του Πανεπιστημίου του Michigan που διερευνούσε τη βιοποικιλότητα. Το παρακάτω καρέ του διακρίθηκε για τη σπανιότητα της στιγμής και έλαβε ειδικό έπαινο στον διαγωνισμό Royal Society Publishing του 2016, στην κατηγορία, "φωτογραφία φύσης".
Η φωτογραφία θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς αποτυπώνει τρία διαφορετικά είδη πεταλούδας να "οργανώνονται" ανά είδος και να κάθονται πάνω σε έναν αλιγάτορα, της οικογένειας των "Spectacled Caiman". Το συγκεκριμένο ερπετό ζει στις Βραζιλία, Κολομβία, Βολιβία, Παραγουάη, Βενεζουέλα, Περού και Σουρινάμ. Το μέγεθος του είναι 2.00-2.50 μέτρα και σπάνια 3.00 μέτρα (αρσενικά), 1.50 μέτρο και σπάνια 2.00 μέτρα (θηλυκά).
Πράγματι, θα μπορούσε να είναι προϊόν Snapchat, όπως σχολίασαν πολλοί στο Twitter. Αλλά δεν είναι:


Οι πεταλούδες συνηθίζουν να κάθονται πάνω σε ερπετά και πίνουν τα δάκρυα τους που είναι γεμάτα από το πολυπόθητο μεταλλικό στοιχείο για την επιβίωση, το αλάτι. Παρόμοιες φωτογραφικές στιγμές:


Η φωτογραφία που νίκησε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, μας έρχεται από τον Δούναβη. Έχει ως τίτλο το "Χορεύοντας με τα αστέρια" και είναι καρέ του Imre Potyó. Απεικονίζει δεκάδες εφημερόπτερα να "χορεύουν" πάνω από τον ποταμό:

 
Όλες οι φωτογραφίες του διαγωνισμού, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου