Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Το Σκοπιανό είναι επιλύσιμο πρόβλημα - Το Συλλαλητήριο της Μελβούρνης - Το Συλλαλητήριο της Στοκχόλμης

Το Σκοπιανό είναι επιλύσιμο πρόβλημα
Tου Ν. Λυγερού

Κανείς δεν έχει κάτι ιδιαίτερο εναντίον των Σκοπίων, διότι ουσιαστικά σπάνια ένας Έλληνας θα βρεθεί μ’ έναν Σκοπιανό. Σίγουρα υπάρχουν φανατικά στοιχεία στα Σκόπια, αλλά αποτελούν μία πολύ μικρή μειονότητα και δεν έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν ένα ολόκληρο κράτος, όσο μικρό κι αν είναι αυτό. Έτσι δεν υπάρχει μία σοβαρή αντιπαράθεση, όπως έχουμε παραδείγματος χάρη με την Τουρκία. Έτσι το θέμα του Σκοπιανού είναι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών. Είναι λοιπόν λανθασμένη η προσέγγιση των ατόμων που θεωρούν ότι δεν μπορεί να λυθεί. Ξεχνούν βέβαια το παράδειγμα της σημαίας που άλλαξε χάρη στο σθένος και την πίστη που βάλαμε. Η επίλυση του Σκοπιανού είναι θέμα θέλησης και είναι βέβαια πιο εύκολη από την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο έχει ένα τρομερό υπόβαθρο που αγγίζει ακόμα και την έννοια της γενοκτονίας. Οι Σκοπιανοί είναι ένας λαός θύμα του κομμουνισμού που έχει αναπτύξει το σύνδρομο της Στοκχόλμης προς αυτόν. Ενώ είναι αυτή η βαρβαρότητα που έσβησε ίχνη παράδοσης και θρησκείας, είναι πάνω σε αυτή που βασίζονται για να πλαστογραφήσουν την ιστορία. Έχουν βέβαια και την αποτελεσματικότητα της Σοβιετικής Ένωσης όσον αφορά στην αλλοίωση της ιστορίας όταν δεν κατάφερε να τη δολοφονήσει. Γι’ αυτό είναι γελοίο να ακούμε ότι το Σκοπιανό δεν είναι ένα επιλύσιμο πρόβλημα, αντιθέτως η λύση είναι εφικτή, διότι υπάρχει κυρίαρχη στρατηγική για την Ελλάδα. Αρκεί να ενεργοποιηθεί και να μη σπαταλάμε χρόνο σε παιχνίδια τζόγου με ιδεολογίες του παρελθόντος που είναι ανίκανες να προσφέρουν έργο στην Ανθρωπότητα, επειδή είναι θρησκείες βαρβαρότητας.

Το Συλλαλητήριο της Μελβούρνης
Tου Ν. Λυγερού

Το Συλλαλητήριο της Μελβούρνης απέδειξε ότι η παράδοση και η πίστη είναι πιο ισχυρές από την προπαγάνδα και την ιδεολογία. Έτσι οι Έλληνες της Μελβούρνης έκαναν κι αυτοί την συνεισφορά τους στον αγώνα για την Μακεδονία, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που ήθελαν να μειώσουν την προσπάθειά τους. Η επιτυχία του Συλλαλητηρίου ακύρωσε πολλά πολιτικά και μικροπολιτικά παιχνίδια. Κι έδειξε ότι οι Έλληνες της διασποράς ενεργοποιούνται όταν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένα εθνικό θέμα αυτού του μεγέθους. Έτσι κανείς δεν φοβήθηκε και τις αντιδράσεις των Σκοπιανών που βρίσκονται εκεί και ανήκουν παραδοσιακά σε πιο ακραίες προσεγγίσεις. Επίσης το ύφος του Συλλαλητηρίου της Μελβούρνης παρέμεινε πιστό σε αυτό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Είχε το αγνό πατριωτικό και οικογενειακό ύφος που εκνευρίζει όσους θέλουν να το στιγματίσουν με κλασικές τεχνικές της προπαγάνδας. Ο στόχος του Συλλαλητηρίου επετεύχθη. Κι όλοι είδαν στην Ελλάδα ότι στην άλλη άκρη της Γης, οι Έλληνες συνειδητά κι ενεργά εξέφρασαν την άποψή τους ελεύθερα ενάντια στις πράξεις βαρβαρότητας που άλλοι θεωρούν ότι θα καταφέρουν να αλλοιώσουν τη θέση της Ελλάδας. Διότι στη Μελβούρνη φάνηκε με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι Έλληνες τιμούν τη Σημαία και δεν την προσεγγίζουν με κάποιο ακραίο τρόπο. Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας τους που σέβονται και προστατεύουν και το ίδιο ισχύει για την Μακεδονία.

Το Συλλαλητήριο της Στοκχόλμης
Tου Ν. Λυγερού

Είναι παράδειγμα αντίστασης το Συλλαλητήριο της Στοκχόλμης για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας. Όταν βλέπουμε Έλληνες να στέκονται όρθιοι στην κεντρική παγωμένη πλατεία και να νικούν την θερμοκρασία που έφτασε τους -11 βαθμούς Κελσίου, παίρνουμε όλοι δύναμη και ειδικά όσοι φοβούνται ότι μια βροχή μπορεί να χαλάσει ένα συλλαλητήριο. Παίρνουν δύναμη κι αυτοί που θεωρούσαν ότι ήταν ουσιαστικά μόνοι σε αυτόν τον αγώνα. Διότι τώρα είδαν Έλληνες που δεν φοβήθηκαν ούτε τον καιρό, ούτε τις δυσκολίες, ούτε τις πιέσεις. Αυθόρμητα και σιγά σιγά αυτοί οι Έλληνες της Στοκχόλμης έδειξαν στους άλλους όχι μόνο στην Ελλάδα ότι μπορείς να πετύχεις όλα όσα έχεις σχεδιάσει αρκεί να υπάρχει θέληση και πάθος. Διότι ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του για να γίνει το θαύμα του Συλλαλητηρίου. Όλοι έμειναν ως το τέλος, διότι αποφάσισαν ότι το κρύο ήταν μαλακό κι ότι έπρεπε να σηκώσουν το ανάστημά τους για να δώσουν το παρόν στον αγώνα για την Μακεδονία. Τους είδαμε από κοντά, τους ζήσαμε από κοντά και καταλάβαμε ότι όλη η ανθρωπιά τους είχε και έχει γίνει μαχητής του Ελληνισμού. Όποια και να ήταν η καταγωγή τους νέοι Έλληνες της διασποράς ή γεννημένοι στη Σουηδία είπαν μαζί μας και στα Σουηδικά και στο Ελληνικά την αγάπη τους για την Ελλάδα και το πάθος τους για την Μακεδονία. Και ως παράδειγμα αντίστασης στην προπαγάνδα της βαρβαρότητας θα μείνει στη μνήμη του Ελληνισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου