Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Η αυταρχική κυβέρνηση - Σε κάθε νομοσχέδιο, μπλόκο! - Σε κάθε νομοσχέδιο, μπλόκο !

Η αυταρχική κυβέρνηση
Του Ν. Λυγερού

Μέσω της λογοκρισίας αλλά και όλων των εργαλείων που διαθέτει η κυβέρνηση, γίνεται όλο και πιο αυταρχική διότι θέλει να υπαγορεύσει τα θέλω της όσο αφορά στο Σκοπιανό. Βιάζεται να εφαρμόσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών ενώ δεν έχει τελειώσει η διαδικασία, αφού είμαστε ακόμα στο στάδιο των κυρώσεων από τα 29 κοινοβούλια των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δείχνει όλο και περισσότερο το αληθινό της πρόσωπο αφού φτάνει στο επίπεδο να απαγορεύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Έτσι όσοι πίστεψαν σε αυτήν την κυβέρνηση και στις αλλαγές που θα έφερνε, τώρα ξέρουν ότι μια από αυτές
θα ήταν η απαγόρευση της Μακεδονίας. Ήδη προσπαθεί να εκφοβίσει τους Έλληνες με απαγορεύσεις και ΕΔΕ αλλά επειδή έχουν ξεχάσει οι ίδιοι τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, δεν θυμούνται ότι οι επαναστάσεις στην Ελλάδα αρχίζουν με τις απαγορεύσεις από την εξουσία. Σε κάθε απαγόρευση της αυταρχικής κυβέρνησης οι Έλληνες θα απαντούν με άλλες δέκα προκλήσεις, διότι ξέρουμε ότι το Δίκαιο είναι μαζί μας. Έτσι η κυβέρνηση θα καταλάβει τώρα τι σημαίνει επί του πρακτέου η αντίσταση του Ελληνισμού.
 
Σε κάθε νομοσχέδιο, μπλόκο !
Του Ν. Λυγερού

Αφού η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να παραμείνει στην εξουσία ενώ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας, σε κάθε νομοσχέδιο πρέπει να υπάρξει μπλόκο από όλα τα άλλα κόμματα, για να δείξουν επί του πρακτέου τι σημαίνει αυτή η τεχνητή κυβέρνηση. Όλοι όσοι λένε ότι αντιστέκονται πραγματικά ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών θα πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με το κυβερνών κόμμα, το οποίο θεωρεί ότι ο Ελληνικός λαός θα ξεχάσει το Σκοπιανό μετά από μερικές ημέρες. Δεν ξέρει τίποτα από αντίσταση και δεν ξέρει ότι ο Χρόνος είναι μαζί μας και κάθε μέρα που περνά, ο λαός μας βλέπει τα σχέδια του αυταρχικού συστήματος και η αντίστασή του θα γίνει όλο και πιο ισχυρή. Έτσι θα ήταν καλό για τους πολιτικούς και ειδικά για τους βουλευτές να δείξουν το παράδειγμα της αντίστασης και εντός της Βουλής. Διότι ο Ελληνικός λαός θα δει ποιος είναι μαζί του και ποιος θα τολμήσει να είναι εναντίον του. Βέβαια όσοι είναι σταλινικοί θα επιχειρήσουν τα πάντα για να διατηρήσουν όσο περισσότερο γίνεται την εξουσία, αλλά ακόμα και γι’ αυτό θα αναγκαστούν να θυσιάσουν πολλούς συνεργάτες κι όχι μόνο πρόθυμους. Για αυτό είναι θέμα χρόνου να πέσουν.

Τα λάθη του Προσυμφώνου δεν διορθώνονται
Του Ν. Λυγερού


Τα λάθη του Προσυμφώνου είναι θεμελιακά και δεν μπορούν να διορθωθούν. Με αυτά θα έχουμε όχι μόνο πατήματα, αλλά ισχυρά επιχειρήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Έτσι όσο και να θέλει η κυβερνητική προπαγάνδα να μας πείσει ότι αποτελεί μια διπλωματική επιτυχία, εμείς με την ανάλυσή μας όχι μόνο ξέρουμε ότι θα την ακυρώσουμε αλλά θα κατηγορήσουμε και όλους όσους συνέβαλαν στη διατύπωσή της. Βέβαια οι υπεύθυνοι είναι σίγουρα ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσουμε και όλους όσους τα υποστήριξαν υπηρεσιακά με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Ας το μάθουν λοιπόν όσοι δεν αναμείχθηκαν σε αυτή τη διαδικασία για να μην πέσουν θύματα της άγνοιας τους, αν τους ζητηθεί να βοηθήσουν ακόμα και εκ των υστέρων στο πλαίσιο του χρονικού διαστήματος της επικύρωσης από τα 29 κοινοβούλια των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, έως τη τελική ρηματική διακοίνωση εκ μέρους της Ελλάδας στα Σκόπια. Διότι τα λάθη που έχουν γίνει δεν κάλυψαν ούτε τα κενά της προσέγγισης του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών, θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου