Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση των προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας - Εγκρίθηκε η μελέτη της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»

Την ομόφωνη έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έτυχε η μελέτη αποκατάστασης των Προσφυγικών Πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, την οποία υπέβαλε η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» υπό τον πρόεδρο του Οργανισμού Νίκο Μπελαβίλα. Η εν λόγω μελέτη προσφέρθηκε δωρεάν από την ΕΛΠΕ ΑΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, «πλέον ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την πλήρη αποκατάστασή τους, βάζοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία χρόνων. Τα “Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας” σώθηκαν την πρώτη φορά, από την κατεδάφιση που κάποιοι επιθυμούσαν, μετά από
πολύχρονους αγώνες πολιτών, συλλόγων, φοιτητών και καθηγητών της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με προεξάρχοντα ρόλο να διαδραματίζει στις προσπάθειες η αείμνηστη καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. Άννυ Βρυχέα. Σώθηκαν επίσης και από το μεταγενέστερο σχέδιο περί πώλησής τους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, αφού αφαιρέθηκαν από το χαρτοφυλάκιό του και περιήλθαν στην κυριότητα της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και της κατάθεσης σχετικής τροπολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Γαβρόγλου, Χαράς Καφαντάρη και Δημήτρη Σεβαστάκη».
Με την ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στα 220 διαμερίσματα των συγκροτημάτων πρόκειται να στεγαστούν ξενώνες συνοδών ασθενών του γειτονικού Γενικού Αντικαρκινικού/Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», κοινωνικές κατοικίες, οι 53 δικαιούχοι ιδιοκτήτες που συνεχίζουν να κατοικούν εκεί καθώς επίσης και η μουσειακή έκθεση Μικρασιατικής Μνήμης».

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου